Zobacz pełną wersję : Awaria Canon 700d
Witajcie, mam problem z Canonem 700d. Dokładnie przestał się włączać nie reaguje po włączeniu na ON, nie słychać pracy migawki, przy przełączaniu na wideo, nie reaguje pomino naładowanych baterii. Nie był obijany leżał w pokrowcu. Proszę o pomoc i porady. Pozdrawiam
słowiczek
13-11-2014, 11:12
Nie ma też reakcji na samo włożenie baterii, karty i zamknięcie klapki? Powinno być mrugnięcie diody.
Kilka(może trzy) razy zdarzyło mi się tak w 500D. Kompletnie martwy, wyjęcie baterii nic nie dawało. Szczęśliwie, po kilku minutach odpalał.
Jesli ten jest martwy od dluższego czasu, moja rada jest taka - oddać do serwisu.
Nic nie reaguje. No to nic, dziękuję. Lecimy na serwis.
Pozdrawiam
Skąd wiesz, że bateria jest naładowana? Może uszkodzona ładowarka?
RobertON
13-11-2014, 22:36
Witajcie, mam problem z Canonem 700d. Dokładnie przestał się włączać nie reaguje po włączeniu na ON, nie słychać pracy migawki, przy przełączaniu na wideo, nie reaguje pomino naładowanych baterii. Nie był obijany leżał w pokrowcu. Proszę o pomoc i porady. Pozdrawiam
Tak miałem w 550D, wystarczy włożyć drugą naładowaną baterię.
Ożywał i tak było kilka razy, takie czary.
GalaktycznyMuczaczo
14-11-2014, 00:00
wyjmij baterie i zostaw na 20 min bez niej , jezel jest bateria podtrzymujaca date to to tez wyjmij i zobacz co po tym