Zobacz pełną wersję : Wątek dla psiarzy, znaczy się tych co lubią pieski wszelakie :).
Fajne pieski i zdjęcia :). Na moje oko właśnie zestaw pełna klatka + 70-200/4. Ten ostatni ze stabilizacją, bo jak się domyślam zdjęcia w halach pewnie dynamiczne już nie są. Oczywiście f/2.8 lepszy ale cięższy i droższy.
I jeszcze mały wtręt, na razie proszę go może potraktować humorystycznie, ale niestety i trochę poważnie. Wiem, że pieski muszą się wybiegać. Niech robią to najlepiej na prywatnym terenie lub specjalnych, ogrodzonych wybiegach (np. w Poznaniu jest takich kilka, ładnie położonych).
Dlaczego? Otóż na tych pozornych odludziach czy plażach często są fotografujący przyrodę, leżący np. pod siatką. Sam zostałem już dwa razy pogryziony, nie zawsze zdążę się wyplątać i użyć gazu. Takie sytuacje to nic przyjemnego dla obu stron.
RobertON
06-11-2014, 13:16
Dlaczego? Otóż na tych pozornych odludziach czy plażach często są fotografujący przyrodę, leżący np. pod siatką. Sam zostałem już dwa razy pogryziony, nie zawsze zdążę się wyplątać i użyć gazu.
A zawsze myślałem, że to na naszych drogach jest niebezpiecznie, a foto to przyjemne hobby.
Muszę zrewidować swoje poglądy i to szybko :) , bo od czasu do czasu focę jakąś przyrodę.
P.S. Pieski ładne i do umieszczenia w galerii "Nasze psy są najwspanialsze"
http://www.canon-board.info/pozostale-galerie-29/nasze-psy-sa-najwspanialsze-tylko-zdjecia-bez-komentarzy-max-800px-95746/
Mufffinka
06-11-2014, 13:34
Ja unikam specjalnych wybiegów z takich samych powodów - agresywne psy oraz ich właściciele ;) . Każdy powinien mieć świadomość zachowań własnego czworonoga, to z jej braku biorą się problemy :) W Polsce niestety często. Współczuję pogryzień, okropna sprawa.
Ok, w takim razie skupię się na porównaniu Canona 6d z Nikonem D610 (ewentualnie D750 chociaz drozszy sporo) . Generalnie wolę Canony...ale trzeba się dokształcić.
A zawsze myślałem, że to na naszych drogach jest niebezpiecznie, a foto to przyjemne hobby.
Muszę zrewidować swoje poglądy i to szybko :)
niekoniecznie
przed wczoraj staranował mnie taxiarz na ścieżce rowerowej i pierwsze co usłyszałem jeszcze leżąc na asfalcie to "rower to się przeprowadza"
a pod siatka wiadomo kto leży...ZBOCZENIEC, normalny człowiek się nie chowa:lol:
słowiczek
12-11-2014, 11:19
Muszę zrewidować swoje poglądy i to szybko :) , bo od czasu do czasu focę jakąś przyrodę.
P.S. Pieski ładne i do umieszczenia w galerii "Nasze psy są najwspanialsze"
http://www.canon-board.info/pozostale-galerie-29/nasze-psy-sa-najwspanialsze-tylko-zdjecia-bez-komentarzy-max-800px-95746/
Oczywiście że w lasach nie jest bezpiecznie. Jesienią można natknąć się na żmiję, jak ją widzisz, ok, ale jak nie zobaczysz? Z dzikimi zwierzętami też bywa różnie, najczęściej uciekają, ale nie zawsze. Na marginesie pozdrawiam miejsca, gdzie wchodzę świadomy tego że ryzykuję.
Kolekcjoner
12-11-2014, 13:19
No niestety w niektóre miejsca trzeba iść uzbrojonym ;). Mnie raz kiedyś napadło w lesie chyba z dziewięć owczarków i było gorąco :(.
Ja unikam specjalnych wybiegów z takich samych powodów - agresywne psy oraz ich właściciele
Chwilowo jestem "równoległym" w wlśascicielem zwierza.Zmotywowało mnie to do zgłebienia wiedzy na temat; pies-człowiek.
Prawda jest okrutna:
Nie mamy pojęcia co mysli pies ,a pies nie ma pojęcia ,czego od nigo chcemy.
Polecam świetna ,rewelacyjna publikację.
Dog training for dummies.,
to dla tych ,którzy nie rozumieja ,dlaczego pies nie słucha lub nie wykonuje poleceń.
W 90 % agresja psa jest"skutkiem "wychowania" .
I jeszcze jedna swietna pozycja:
John Fisher: OKEM PSA
Kolekcjoner
12-11-2014, 16:38
Z tym że my tu bardziej o skutkach niż o przyczynach ;).