Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sx50 hs vs sx700 hs

geko123
01-11-2014, 13:42
Witam

Ostatnio zacząłem się przymierzac do kompaktu z dużym zoomem, choćby po to by np na plażę nie brać 5d z 3 stałkami bo to mimo wszystko jest to dosyć ciężki zestaw.. ;) po przeanalizowaniu budżetu (ok 1100zl) na polu boju zostały dwa aparaty:
Nowy sx700 hs: za nim przemawiaja gabaryty, większa rozdzielczość i WiFi

Używany Sx50 : większy zoom, w miarę dobre iso1600, odchylany ekran ( każdy , kto używał wiek jaki bywa przydatny), stopka lampy

Przyznam walczę z sobą już od paru dni bo z jednej strony sx700 "zmieści się do kieszeni",a jak wiadomo najlepszy jest ten aparat który zawsze mamy przy sobie, z drugiej to odkąd miałem sony a700 z sigma 400/5.6 uważam, że duża ogniskowa oznacza dużą frajdę i korci mnie ten ekwiwalent 1200mm, a odchylany ekran i wizjer przy takiej ogniskowej bardzo pomagają. ..

co wy sądzicie odnośnie tego dylematu? Dodam że początkowo chciałem kupić fuji s1 ale postanowiłem ograniczyć budżet , Nikon p600 tez jest fajny i po odjęciu cashbacku można go kupić za 1150zl, ale nie ma raw'ow no i 9canon mam możliwość uruchomienia CHDK.... więc jestem w kropce...[emoji20]

Lezz
20-06-2015, 23:06
Witam wszystkich jako nowy użytkownik.

Może odświeżę temat bo nie chcę zakładać nowego.
Po 8 latach używania starego kompakcika Fuji Finepix F30 chciałem sobie odświeżyć kieszonkowca.
Wybrałem skromnego Canon SX610HS za niewielką sumę 900pln.
w domu przystąpiłem do porównania aparatów i jestem niestety zawiedziony nowym nabytkiem bo robi zdjęcia gorszej jakości niż mój stary aparacik.
Porównywałem takie same kadry przy podobnych ustawieniach.
Myślałem, że nowy aparat zmiecie jakością stary egzemplarz a tu niemiła niespodzianka. Nawet mój smartfon HTC One M8 robi lepsze zdjęcia.
Nie wiem czy go nie oddać do sklepu i kupić inny model.

salas
20-06-2015, 23:14
i jak zwykle brak zdjęć i co Ci mamy napisać?
ZOSTAW GO JEST SUPER!
ODDAJ GO BO SŁABE ZDJĘCIA ROBI
ODDAJ MI JA ZROBIĘ Z NIEGO UŻYTEK
:lol:
wrzuć te swoje foty testowe, zobaczymy to pogadamy :mrgreen: