PDA

Zobacz pełną wersję : 600ex jaki dyfuzor?

tombas
31-10-2014, 18:26
Ciekawi mnie czego używacie do zmiękczania światła, Stfena, Fonga (który) czy jeszcze inne? (a, i nie interesuja mnie wynalazki "typu") a może filtr biały do oryginalnej nasadki dostarczanej z lampą? czy to zadziała?

zdebik
28-11-2014, 10:44
Ogarnij definicje miekkiego swiatla i sam sobie odpowiedz :).

Good luck.

tombas
28-11-2014, 13:20
Ogarnij definicje miekkiego swiatla i sam sobie odpowiedz :).

Good luck.
chciałes pomóc tym postem, po 4 tygodniach?, myslisz, że własnie na taka rede czekałem cały ten czas?? jakos tego nie widze...
dla jasności, kupiłem oryginalnego stofena.

Bechamot
28-11-2014, 14:58
Ciekawi mnie czego używacie do zmiękczania światła, Stfena, Fonga (który) czy jeszcze inne? (a, i nie interesuja mnie wynalazki "typu") a może filtr biały do oryginalnej nasadki dostarczanej z lampą? czy to zadziała?

ja uzywam taki:

Polaroid Universal Studio SoftBox Blitz Diffusor für: Amazon.de: Elektronik (http://www.amazon.de/Polaroid-Universal-Diffusor-Panasonic-Blitzger%C3%A4ten/dp/B0057GOBOI/ref=sr_1_5?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1417179420&sr=1-5&keywords=diffusor)

jestem zadowolony , efekt zmiekczenia jest wyraznie lepszy od plastikowych nakladanych pudelek.
zakladanie na lampe nie jest tak wygodne, ale za to wyglada to profi ;-)

zdebik
28-11-2014, 19:43
chciałes pomóc tym postem, po 4 tygodniach?, myslisz, że własnie na taka rede czekałem cały ten czas?? jakos tego nie widze...
dla jasności, kupiłem oryginalnego stofena.

Soften nie zmieksza swiatla, jedyne co robi to je rozprowadza dookola. Odbijajac swiatlo od scian mozesz uzyskac dobre rezultaty.

tombas
29-11-2014, 08:45
Soften nie zmieksza swiatla, jedyne co robi to je rozprowadza dookola. Odbijajac swiatlo od scian mozesz uzyskac dobre rezultaty.

soften?
a co do stofena (omni bounce), to tylko rozprowadzanie swiatła dookoła (jak mówisz) mi wystarcza, zwykły pstrykacvz weselny jestem, i ogarnianie encyklopedycznych definicji niejednokrotnie przekracza granice mojej percepcji

salas
29-11-2014, 09:09
spróbuj to jak masz dostęp do ikei ;) a nawet bez ikei na allegro są dostępne te folie
DIY Gary Fong Lightsphere (http://www.instructables.com/id/DIY-Gary-Fong-Lightsphere/?ALLSTEPS)
jak miałem lampę to dawało fajne rezultaty