autsajder
30-10-2014, 19:39
Witam! Próbowałem dzisiaj sparować WTF-E2 Z MKIII Ds. Być może, próba zakończyła by się powodzeniem gdyby nie skomplikowana sieć w mojej robocie. Chciałem, by zdjęcia zapisywały się na serverze FTP lub by sprzęt działał przez PTP. Łączyłem się z routerem, do którego połączony jest wspomniany wcześniej server FTP, i do tego momentu jeszcze wszystko było okej. Po zalogowaniu się do routera ( z wifi którego korzysta kilka komputerów ) podałem automatyczne ip sieci które zasugerował mi aparat, oraz adres servera FTP ( próbowałem tutaj różnych kombinacji - nazwę servera sugerowaną przez aparat, adres ip ze zmienioną końcówką na 11.2 i jeszcze kilka innych). Wybrałem folder itp. Udało mi się za którąś kombinacją dobrnąć do momentu, w którym aparat wyświetla komunikat o zsynchronizowaniu aparatu z komputerem. No i teraz pojawia się moje pytanie : jak mam to zrobić?! trzeba odpalić na komputerze jakąś specjalną aplikacje która wyszuka MKIII? i czy mogę zrobić to obojętnie z którego komputera który jest połączony z routerem do którego podłączam się aparatem? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)