Zobacz pełną wersję : Canon Cashback 2014 ZIMA
Od jutra nowy cashback Winter Cashback 2014 - Canon Polska (http://www.canon.pl/winter-cashback/)
Canon rozpieszcza potencjalnych kupujących.
Te promocje Canona jak dla mnie są trochę podejrzane. Dziwne, że Canon chce się pozbyć tyle sprzętu.
Szykują się jakieś nowości czy co...? Jakiś haczyk musi być :)
Salesman
30-10-2014, 14:41
Oj tam od razu podejrzane. Po prostu Nikon zrobił cashback miesiąc temu to i Canon musi też bo ludzie mogą wybierać Nikona :).
Poza tym taka forma promocji nie powoduje, że sklepy nie wrzucają bonus w obniżkę ceny produktu na półce co powodowałoby, że przyzwyczaimy się do niższych cen i jak mija cashback to przestajemy kupować sprzęt :)
Zastanawiałem się nad naleśnikiem. Cashback mnie przekonał :)
Te promocje Canona jak dla mnie są trochę podejrzane. Dziwne, że Canon chce się pozbyć tyle sprzętu.
Szykują się jakieś nowości czy co...? Jakiś haczyk musi być :)
Canon już jednej prognozy nie wyrobił w tym roku, więc teraz muszą się napinać, żeby nadrobić w ostatnim kwartale. Akcjonariusze patrzą na wyniki, a giełda już i tak wyraźnie obniżyła wycenę branży.
A ja mam nadzieję, że w końcu nadejdą ciekawe, przełomowe nowości..
nikon trochę pokazał co można zdziałać w tym temacie
W ogóle od pewnego czasu jakaś moda na cashabck-i nastała, przyznaję, sam raz skorzystałem ;)
Kolekcjoner
30-10-2014, 21:17
nikon trochę pokazał co można zdziałać w tym temacie
No głownie jak wpadać w tarapaty finansowe :lol:.
No głownie jak wpadać w tarapaty finansowe :lol:.
ale za to użytkownicy nikona są zadowoleni :) dobro klienta ponad wszystko :)
ale za to użytkownicy nikona są zadowoleni :) dobro klienta ponad wszystko :)
Użytkownicy canona też powinni być bardzo zadowoleni, bo takiej promocji na canona 6d to chyba jeszcze nie było. Gratis porządny tablet. gratis rok abonamentu i jeszcze cash back 400 zł!! Fakt, że tylko dla szybkich i spostrzegawczych: 30-31 października!
Tylko kwestia czy te dwie promocje się łączą?
Mnie trochę kusi ten 24-70L f4 IS, kurka 800zł zwrotu!
slavek_g
31-10-2014, 12:06
Koledzy chyba nawet nie zerknęli na stronę z tym cashbackiem :)
"Promocja nie łączy się z innymi promocjami typu cashback organizowanymi przez Canon w tym samym czasie."
:)
Koledzy chyba nawet nie zerknęli na stronę z tym cashbackiem :)
"Promocja nie łączy się z innymi promocjami typu cashback organizowanymi przez Canon w tym samym czasie."
:)
Trzeba czytać regulamin ze zrozumieniem.
Gratisy typu tablet + adobe to nie jest promocja typu cashback.
Sprawdziłem w Canonie. Mam maila potwierdzającego, że produkt zakupiony do 31 października bierze udział w obu promocjach!!
Trzeba będzie skorzystać z promocji, ale pytanko cos czytałem wcześniej o tym ze jeszcze jakiś podatek na to nakładałem(na ten wzrot) czy tylko ja zle przeczytałem ??
Trzeba będzie skorzystać z promocji, ale pytanko cos czytałem wcześniej o tym ze jeszcze jakiś podatek na to nakładałem(na ten wzrot) czy tylko ja zle przeczytałem ??
Podatek płaci uczestnik od otrzymanej kasy, czyli dla większości będzie 19%.
BartasPL
31-10-2014, 22:48
A jak jest z zakupem obiektywu na firmę? Można uzyskać zwrot? I jak wygląda kwestia opodatkowania?
A jak jest z zakupem obiektywu na firmę? Można uzyskać zwrot? I jak wygląda kwestia opodatkowania?
Przeta to je opisane w regulaminie. Zwrot na firmę możliwy i zwrot kasy stanowi przychód finansowy, w tym wypadku firmy. A jak jest przychód to i podatek się należy.
Tylko kwestia czy te dwie promocje się łączą?
Mnie trochę kusi ten 24-70L f4 IS, kurka 800zł zwrotu!
A tu Canon EF 24-70mm f/4.0L IS USM - CASHBACK 800PLN - Obiektywy - Proclub (http://proclub.pl/pl/canon_ef_24_70mm_f_4_0l_is_usm_cashback_800pln.htm l) jest dobra cena, a po cashbacku to już jak darmo :-)
Szkoda, że tym razem nie ma cashback`u na 24-70/2,8 II :(
Podatek płaci uczestnik od otrzymanej kasy, czyli dla większości będzie 19%.
Maskara, ale i tak ponad 300 zł mniej to i tak dobrze bo mysle tu kupnie 70d
A tu Canon EF 24-70mm f/4.0L IS USM - CASHBACK 800PLN - Obiektywy - Proclub (http://proclub.pl/pl/canon_ef_24_70mm_f_4_0l_is_usm_cashback_800pln.htm l) jest dobra cena, a po cashbacku to już jak darmo :-)
Pod warunkiem że to wersja BOX jest, a nie obiektyw wyjęty z zestawu i sprzedawany osobno. Polecam to sprawdzić.
Pod warunkiem że to wersja BOX jest, a nie obiektyw wyjęty z zestawu i sprzedawany osobno. Polecam to sprawdzić.
Kolega dzwonił do nich i twierdzą że wersja BOX, na OEM nie ma CashBacku, trochę to dziwne bo różnica pomiędzy nimi a innymi sklepami to 600 zł
trochę to dziwne bo różnica pomiędzy nimi a innymi sklepami to 600 zł
przesada, raczej max 200zł, ale faktycznie dobra oferta
Kolega dzwonił do nich i twierdzą że wersja BOX, na OEM nie ma CashBacku, trochę to dziwne bo różnica pomiędzy nimi a innymi sklepami to 600 zł
Problem nie polega na cenie tylko na weryfikacji, na pudełku z zestawu brak kodów kreskowych. Zresztą jest to zgodne z regulaminem, czy ktoś go w ogóle przeczytał?
dziś rano miła niespodzianka, Canon zawiadamia,ze wypłaca kaskę za lampę:D tak szybko to jeszcze nie było (a kupowałam w prawie kadej akcji) może dlatego,że wnioskek złożyłem w 2 dniu promocji i mieli tylko mój wniosek do rozpatrzenia...:mrgreen:
Pare postów wyzej napisałem że to dobra oferta(przy cenie jaka wówczas wisiała tzn. 3499zł)oficjalnie WYCOFUJĘ to co napisałem:D
Juz to "naprostowali" jest caschback to my podniesiemy cene o 700zł a może jakis jeleń się złapie, to samo tylko na mniejąszą skalę zrobił sklep w którym kupiłem lampę w pierwszym dniu trwania promocji, dziś jak się możecie domyslać cena jest inna, czytaj: wyzsza, Jak mnie wk....a:evil:
Szybcy są, zwrot już na koncie:p
robson999
14-11-2014, 14:30
Szybcy są, zwrot już na koncie:p
Brałeś 600-tkę? Jak wrażenia z użytkowania?
tak 600ex, w przyszłą sobote przetestuję na weselu to bede wiedział cos wiecej, tak na goraco to może swiatło jakby "równiejsze i gładsze" tzn nie ma tendencji do przeswietlania pierwszego planu (albo to moje zyczenia, żeby była wyraźnie lapsza niz 580):mrgreen:
W porównaniu do 430EXII jest mega różnica! Pierwsze co zauważyłem to zarządzanie mocą akumulatorów/ładowania.
Moja 430 była teraz podjechana więc była z nią tragedia, ale nawet na początku robiłem w serii 3-4 zdjęcia i musiała już się podładować, a tu pomimo, że w aparacie zdjęcia seryjne są znacznie seryjne i już nie świeżo naładowane aku to seria leci dobre kilka-kilkanaście sztuk.
nie zapominajmy, że liczba cashbacków jest ograniczona
nie wiem czy da się sprawdzić dostępność, ale lepiej o tym wspomnę aby potencjalni chętni uniknęli przykrej niespodzianki - tym bardziej, że na okres promocji Canon Cashback niektóre ceny poszły w górę, w związku z czym ja osobiście zdecydowałem się na używany obiektyw, bo nie podoba się mi taka polityka
Muszę pochwalić Canona za sprawne działanie. Kupiłem 30 października 6d i w ciągu trzech tygodni zrealizowali wszystkie trzy promocje: kupon na Adobe, tablet Wacom i 400 zł zwrotu na konto ;)
a czy od wartości adobe i tabletu też trzeba płacić podatek?
a czy od wartości adobe i tabletu też trzeba płacić podatek?
Nie trzeba
wow w poniedziałek dostałem akceptację wniosku a dziś dostałem kasę .... spodziewałem się min. 2 tyg a tu proszę 5 dni i Canon wypłacił pieniążki