Zobacz pełną wersję : Podgląd zdjęcia na tablecie - pomocy
takpoprostu
15-10-2014, 08:43
Witam, mam problem którego nie potrafię ugryźć. Posiadam Canona 5D mk II i chciałbym by po zrobionym zdjęciu mieć podgląd tego co zrobiłem na moim tablecie który posiada Windows 8.1. Chciałbym by to działało tak jak bym podłączyć po HDMI aparat z TV czyli robie zdjęcie i już je widzę na ekranie telewizora - kabel hdmi nawet przenosi całe menu... Nie chce by Aparat od razu przegrywał foty na tablet, chce mieć tylko pogląd.
W tablecie posiadam również złącze HDMI no i Widnows 8.1
Czy jest jakies oprogramowanie które pozwoliło by mi zrobić z tabletu monitor poglądowy dla mojego canona ?
Po wi-fi jest EOS Remote, ale nie wiem, czy po kablu tez pójdzie. Spróbuj doczytać szczególnie na forach video dslr.
...Czy jest jakies oprogramowanie które pozwoliło by mi zrobić z tabletu monitor poglądowy dla mojego canona ?
Używając tabletu z windows 8.1 i Eos Utility daje się sterować 7D.
Na ekranie jest podgląd zdjęcia i z poziomu tabletu można robić zdjęcia.
Działa bez problemu.
Ale połączenie musi chyba być USB albo Wi-Fi.
takpoprostu
15-10-2014, 12:18
Używając tabletu z windows 8.1 i Eos Utility daje się sterować 7D.
Na ekranie jest podgląd zdjęcia i z poziomu tabletu można robić zdjęcia.
Działa bez problemu.
Ok ale on zgrywa od razu zdjęcia na tablet... A ja chce tylko podgląd na pełnym ekranie.. robię fote i od razu widzę ja na pełnym ekranie na tablecie
savage67
15-10-2014, 15:59
Ok ale on zgrywa od razu zdjęcia na tablet...
Teraz nie pamiętam ale wydaje mi się, że niekoniecznie. Jest chyba opcja wyboru gdzie zdjęcie ma być zapisane.
Po HDMI się nie da. Te wszystkie dostępne programy działają na WiFi :(