Zobacz pełną wersję : Canon 40D problem z przyciskiem
Witam,
Posiadam canona 40D i mam pewien problem, może ktoś spotkał się z takim problemem, przycisk pomniejszanie nie działa w takim sensie że jak powiększę zdjęcie i kliknę przycisk pomniejszania aby zmniejszyć to wyłącza podgląd zdjęcia. Oprogramowanie 1.1.1 wgrane nie wiem czy to czasem nie tego przyczyna ale nie powinno bynajmniej :(. HELP
Bogdan56_Ch
06-10-2014, 22:49
Radzę zresetować ustawienia, sprawdzić a dopiero potem szukać przyczyny.
Jeżeli używasz gripa to odłącz go. U mnie różne przyciski wariowały bo grip (oryginalny) robił jakieś zwarcie. Bez gripa jest ok.
ok więc resetowałem ustawienia i niestety nie zmieniło się natomiast mam drugą 40 z softem 1.0.8 i na niej nie mam z niczym problemu a ta ma soft 1.1.1 i ten guzik tak działa jak działa :( w związku z czym zastanawiam się czy soft czy awaria :(
słowiczek
09-10-2014, 14:29
Jeżeli używasz gripa to odłącz go. U mnie różne przyciski wariowały bo grip (oryginalny) robił jakieś zwarcie. Bez gripa jest ok.
RadOs41, możesz mieć wybite/uszkodzone styki wewnątrz komory aparatu i robi się przepięcie
ozzi, czy problem występuje od kiedy masz drugiego 40d czy pojawił się po jakimś czasie? Czy inny przycisk nie pomniejsza zdjęcia?
możesz mieć wybite/uszkodzone styki wewnątrz komory aparatu i robi się przepięcie
Dziękuję za wskazówkę. Być może jest tak jak mówisz. Grip praktycznie od nie pamiętam kiedy, w zasadzie od czasu kiedy mam to body (4-5 lat) był podpięty do body. Był bardzo rzadko odłączany. Gdy zaczął "fiksować" odłączyłem go, po jakimś czasie podpiąłem ponownie i na razie chodzi. A jak nie będzie chciał współpracować to go odstawię do pudła. Taką będzie miał kare! ;)