Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ring light - jakie oprawki pod żarówki??

mateos
30-03-2006, 12:56
Witam!!

Jestem na etapie konstruowania RINGA. Wyciąłem sobie ze sklejki okrąg i zamówiłem odpowiednie żarówki. Problem pojawił się przy doborze odpowiednich oprawek (gwint E27) pod żarówki.

I teraz moja prośba moglibyście jakieś polecić ?? takie które łatwo by się zamontowało na ringu.

Byłem dzisiaj w hurtowni elektrycznej ale maja oprawki pod które trzeba wiercić wilką dziurę w ringu, a mi bardziej zależy na takich przykręcanych np. na wkręty do sklejki.

Jeżeli możecie napiszcie ewentualnie zamieście fotke jakie oprawki stosowaliście i jak je mocowaliście.

towersivy
30-03-2006, 13:40
mateos - ja w sowim ringu zastosowałem oprawki ceramiczne.Sa malenkie i bardzo dobrze sie sprawdzaja.

Ps- jakie swiatło matujesz??

mateos
30-03-2006, 13:58
mateos - ja w sowim ringu zastosowałem oprawki ceramiczne.Sa malenkie i bardzo dobrze sie sprawdzaja.

Ps- jakie swiatło matujesz??

montuje żarówki OSRAM CONCENTRA NATURA 100W

towersivy
30-03-2006, 14:01
mateos - mam identyczne, mam nadzieje ze kosztowały cie mniej problemow z ich zakupem niz ja miałem....bedziesz zadowolony z ich efektow :wink:

mateos
30-03-2006, 14:05
mateos - mam identyczne, mam nadzieje ze kosztowały cie mniej problemow z ich zakupem niz ja miałem....bedziesz zadowolony z ich efektow :wink:

problem z tymi żarówkami rzeczywiście jest w FORMACIE w zawierciu zaśpiewali mi za nie 16 zł/szt i mowili że w warszawie maja teraz dostępne tylko 23 sztuki ale sprowadzą z niemiec i za tydzień będa. Kupiłem je a raczej zamowiłem wkońcu u mnie w mieście kolega wytargował na 14 zł za sztuke i będa w następny czwartek:-D jak tylko zrobie ringa zaprezentuje w tym wątku efekty. POZDRAWIAM

Wszyscy chyba RINGI robią że taki problem z tymi żarówkami:)