Zobacz pełną wersję : Nowe 20D-Czy jestfolia ochronna?
Witam! Pytanie może nić nie wnoszące, ale.. Czy we wszystkich nowo sprzedawanych aparatach Canon 20D na LCD i górnym monitorze znajduje się folia ochronna,czyli taka montowana fabrycznie? A może aparaty wypuszczane np. na rynek amerykański ja mają a np. na rynek europejski nie? Jak to jest?
Pozdrawiam!:???:
Jest nakładana na oba wyświetlacze folia ochronna. Stwierdzone w Polsce.
Ja nie miałem żadnych folii. Wyświetlacze miałem/mam czyściutkie do teraz...
Powinny być.
folie ściąga się jeśli idzie przez granice jako używka.
Ja nie miałem żadnych folii. Wyświetlacze miałem/mam czyściutkie do teraz...
A skąd brałeś puszkę? Ja brałem z hurtownii i nikt jej nie dotykał oprócz pakowaczy w fabryce Canona. Pudełko otwierałem samodzielnie, nie robił tego jakiś sprzedawca czy TIP...
A skąd brałeś puszkę? Ja brałem z hurtownii i nikt jej nie dotykał oprócz pakowaczy w fabryce Canona. Pudełko otwierałem samodzielnie, nie robił tego jakiś sprzedawca czy TIP...
Ja brałem sprzęt od Grosmana (www.aparaty.ua.pl (http://www.aparaty.ua.pl)). Z tego co mi mówił to on zaopatrywuje się w sprzęt w niemieckich hurtowniach więc być może jest tak:
folie ściąga się jeśli idzie przez granice jako używka.
Chociaż czy ja wiem :roll:
Ja też brałem 20D od Grosmana i folii nie było
Witam
A czy samo pudełko jest jakoś zabezpieczone przed otwieraniem? pytałem kiedyś w Media Markt, sprzedawca powiedział że nie.
To zależy. Na 300 made by usa miałem naklejkę - plombę - oczwiście zerwaną
na 350 nieczego takiego nie było
Witam
A czy samo pudełko jest jakoś zabezpieczone przed otwieraniem?
No niby tak. Ale jakiś TIP czy sprzedawca zawsze Ci powie, że otworzył żeby sprawdzić czy wsio w porządku. Ja tak miałem. W sumie nie ma tutaj co roztrząsać.
do autora --> po co chciałeś tą folijkę? i tak byś ją zerwał...
Jesli az tak nie ufacie swoim sprzedajacym ze musicie sprawdzac czy aparat na pewno nie byl uzywany (folie), czy pudelko nie bylo otwierane itp to mam propozycje: albo zmiencie sprzedawce na takiego, ktoremu jestescie w stanie zaufac, albo zmiencie swoje paranoidalne podejscie :roll: .
Jesli az tak nie ufacie swoim sprzedajacym ze musicie sprawdzac czy aparat na pewno nie byl uzywany (folie), czy pudelko nie bylo otwierane itp to mam propozycje: albo zmiencie sprzedawce na takiego, ktoremu jestescie w stanie zaufac, albo zmiencie swoje paranoidalne podejscie :roll: .
:-D :-D :-D
Ja tam o niczym takim nie wspominałem, że może mój aparat był używany.
Pachniał nowością!!! :mrgreen:
BTW, jakiego sprzedawce masz na myśli?? może tommy_j ?? :mrgreen: :lol: ;)
Ludzie ktorzy w ten sposob szukaja na sile dziury w calym (czyli paranoidalnie "oby moj nowiutki za kupe tysiaczkow aparacik na pewno nie byl dotykany" ) to powinni raczej w salonach firmowych kupowac sprzet, z uczynnym "Specjalista d/s Obslugi Klienta" i z co najmniej dwudziestoma na kwadrans zapewnieniami o skutecznosci gwarancji :roll: .
Bez urazy oczywiscie 8)
:-D :-D :-D
Ja tam o niczym takim nie wspominałem, że może mój aparat był używany.
Pachniał nowością!!! :mrgreen:
wesze spisek - ktos celowo pozbawia nowki folii - moze bedzie je potem opychac na allegro? albo naklejal na staruszki, wciskajac kit, ze z folia sa nowkami? ;) trzeba powolac Komisje Sejmowa lub co najmniej ankiete zrobic (ankiete o dowolnym temacie :D)
Witam! Vitez, dlaczego normalne pytanie nazywasz szukaniem dziury w całym, czy jakąś nieufnością do sprzedawcy? Ja akurat swojemu ufam, bo przez okres ostatnich 4 lat tylko u niego kupowałem (HP 625, Fuji s602, Fuji s7000)! Tak , jakbyś miał moze odrobinę pretensji, że ktoś o coś pyta! Nie sądzisz, że to ludzka , po prostu, dociekliwość?
Skoro jeden fociarz ma folię a inny nie, to może warto zapytać, dlaczego tak jest- i tyle! To chyba nie jest (brak foli) spisek żydowski.Tak przecież powiedzieliby ci, którzy nie lubią pytań i na wszystko mają jedną odpowiedź!;-)
Może ktoś ma jakąś sensowną odpowiedź?
Witam! Vitez, dlaczego normalne pytanie nazywasz szukaniem dziury w całym, czy jakąś nieufnością do sprzedawcy?
Bo wg mnie to pytanie nie jest normalne tylko paranoidalne szukanie dziury w calym i nieufnosc.
Wg ciebie pytanie jest normalne i OK - masz prawo tak sadzic. Jakze swiat bylby nudny jakbysmy wszyscy mieli identyczne zdanie.
KuchateK
31-03-2006, 17:57
Skoro jeden fociarz ma folię a inny nie, to może warto zapytać, dlaczego tak jest- i tyle!
"Bo to panie na lalegru jakim sprzedaja takie ze to sie niby nierysuwoc mojo te zaswietlacze" :mrgreen:
To chyba nie jest (brak foli) spisek żydowski.
Moje canony (2x 300D/20D zakupione w USA) nie mialy zadnych "folijkuf" na wyswietlaczach... Na 20D mam obecnie piekne porysowanko kluczami i mnie to naprawde kompletnie zwisa. To jest tylko aparat ;)
!!!! W CANONACH 350,20,30,5 NIE MA FOLII NA WYŚWIETLACZACH !!! 30d mają plombowane pudełka i nikt nie ma prawa zaglądać podczas transportu do środka.
350'tka kupowana w niemczech, nieruszane pudelko - wyciagniete z srodka sterty z okolo 20..30 pudelkami - nie bylo ani plomby ani folii na wyswietlaczach.
!!!! W CANONACH 350,20,30,5 NIE MA FOLII NA WYŚWIETLACZACH !!! 30d mają plombowane pudełka i nikt nie ma prawa zaglądać podczas transportu do środka.
Może teraz nie ma? Jak kupowałem to jeszcze były :twisted:
A to niedobry canon, na foliach już nawet oszczędza...
KuchateK
31-03-2006, 20:04
Dla mnie to moze nawet w reklamowce sprzedawac bez podelka na bazarze. Jesli bedzie to dobry sprzet gdzie oszczednosc na jednym bedzie sie przekladala na drugie albo jesli bedzie poprostu taniej nie widze problemu.
a ja zaplace za folijki i pudelko, jesli maja byc na aparcie jakies rysy to niech o beda tylko moje rysy - i sa ;-)