Zobacz pełną wersję : Pakiet Adobe z zestawu Canon 6d ?
Czy orientujecie się - sprawdzaliście czy programy Adobe z pakietu od aparatu będą działać na drugim komputerze niż ten na którym pierwotnie zostały zainstalowane ? Tata ma możliwość kupna używanego 6d i nie wiemy czy programy będą u nas działały gdy poprzedni właściciel już je u siebie zainstalował.
Dziękuję za pomoc
FOTO-PAN
21-09-2014, 16:29
Przeniesienie licencji, współbieżność, zasady programów CLP i EA | Programy licencjonowania zbiorczego firmy Adobe (http://www.adobe.com/pl/volume-licensing/policies.html)
Bardzo dziękuję ale czy mógłbyś mi odpowiedzieć na pytanie czy mogę zainstalować te programy bez większych problemów.
FOTO-PAN
21-09-2014, 17:19
sprzedający musi dezaktywować licencje
"Pojedyncza licencja na oprogramowanie firmy Adobe umożliwia instalację aplikacji na dwóch komputerach, na przykład w domu i w biurze. Można go jednak używać tylko w jednym komputerze w danym momencie.
Aby zainstalować program na trzecim komputerze, należy najpierw dokonać dezaktywacji na komputerze, w którym nie będzie już używany. Następnie można aktywować program na nowym komputerze."
O kurcze no to nic z tego nie będzie chyba, że dokonał instalacji tylko na jednym komputerze ale jeśli nawet to jak ja bym pracował na programie to on by nie mógł bo nie można w tym samym czasie jak napisałeś.
FOTO-PAN
21-09-2014, 17:32
tak to wygląda żeby było legalnie
Rozumiem, najbardziej zależy mi na lightroomie.
Bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam
@horak na allegro dokupisz LR za niecałe 300zł właśnie z takiego pakietu. W tej chwili jest też promocja na nowy capture one PRO 8 :)
Ok dziękuję za podpowiedzi
W tej chwili jest też promocja na nowy capture one PRO 8
jinks, możesz coś więcej na ten temat napisać?
jinks, możesz coś więcej na ten temat napisać?
Kamerasysteme | Raw-Konverter für führende Kameras (http://www.phaseone.com/pl-PL/Online-Store/PurchaseDetailsPage.aspx)
Nie sprawdziłem dokładnie bo promocja jest chyba tylko na upgrade, który zrobiłem zaraz po ukazaniu się wersji 8 i wtedy 69euro. Na chwilę obecną najbardziej opłaca się kupić LR na allegro z zestawu 6d/5dmkIII:D