Zobacz pełną wersję : Instalacja gripa
swiderski
29-03-2006, 12:55
Witam,
Po raz kolejny przerasta mnie najprostsza czynność :)
Kupiłem gripa do 350D, ale za cholerę nie mogę poradzić sobie z jego instalacją:
trzeba wyciągnąć klapkę od baterii - nie wiem jak, a nie chcę ułamać. Wg. instrukcji, którą dostałem powinna się przesuwać w prawo a potem "do góry", a ta moja ani drgnie
Poradźcie proszę jak pozbyć się tego ustrojstwa...
Pozdr.
PS. Proszę się nie śmiać z głupszych od siebie :)
towersivy
29-03-2006, 13:11
W klapce jest taki metalowy rygiel ktory nalezy przesunac.Jak to zrobisz klapka praktycznie sama wyskoczy.
swiderski
29-03-2006, 13:11
Juz sobie poradziłem - w życiu nie wpadłbym żeby manipulować tym "bolcem" przy klapce. Swoją drogą to nieźle się musiał wysilać projektant tego zamknięcia.
Pozdr. i przepraszam za zaśmiecanie forum
swiderski
29-03-2006, 13:12
W klapce jest taki metalowy rygiel ktory nalezy przesunac.Jak to zrobisz klapka praktycznie sama wyskoczy.
Dzięki towersivy :)
:o :) klapke wyciągasz poprzez jej otworzenie i przesunięcie w którąś ze stron - chyba w prawo. Wtedy wyjdzie. Klapke wkładasz w miejsce oznaczone na gripie(zeby sie nie zgubila) - potem to juz chyba wiadomo :>
Kupiłem gripa do 350D, ale za cholerę nie mogę poradzić sobie z jego instalacją: trzeba wyciągnąć klapkę od baterii - nie wiem jak, a nie chcę ułamać.
Poradźcie proszę jak pozbyć się tego ustrojstwa...
Klapka jest na takim podobnym teleskopie jak w zegarkach do mocowania paska/bransolety.
Na tym teleskopie jast taka wypustka, którą trzeba przesunąc, aby teleskop puścił.
W którym miejscu w gripie jest miejsce na umieszczenie "klapki"?
wzdłuż części którą wkladasz do body .. jest tam oznaczenie i strzałki ;)
W którym miejscu w gripie jest miejsce na umieszczenie "klapki"?
Jeden obrazek powie więcej niz 1000 słow :-)
1147
tylko teraz jeszcze którą stroną :lol: ;)
1147
Ale to nie ten grip :mrgreen:
Ale to nie ten grip :mrgreen:
Fuckt :mrgreen:
Juz daję poprawkę :-)
1148