Zobacz pełną wersję : Canon 5d markI - komp nie widzi aparatu.
Hey, macie moze jakis pomysl jak zainstalowac Canona 5D markI na Win7? Niby prosta sprawa, ale Win nie widzi lustrzanki. Drivery z plyty nie pomagaja, w necie jest soft ale nie ma driveru widocznego dla Win. Ma ktos jakis pomysl?:)
KuzynPit
30-08-2014, 22:23
Jak masz 64bity nic nie pomoże, ja od pół roku wałkuje po zmianie laptopa z systemem 64bit i myśle i kombinuje i jedyną opcją jest albo 32bity ale wtedy przecież nie będziesz widział więcej niż 4gb ramu albo virtual XP czy jakoś tak.... Myślę też czy działało by coś na stylu camrangera-adapter wifi (http://www.dslrfilmnoob.com/wp-content/uploads/TP-Link-3040-1-of-2.jpg) by zadziałało ze starą 5tką i wtedy na laptopa zgrywać bezpośrednio zdjęcia czy ee, ale nikt nie jest w stanie tego wytestować....
FOTO-PAN
30-08-2014, 22:31
czytnik kart cf w takiej konfiguracji (body 5d + windows 7) sprawdza się najlepiej
KuzynPit
30-08-2014, 22:33
foto-pan->nie jestem idiotą:P a co jak chce mieć podgląd zdjęć na bierząco w trakcie sesji? Też mam po każdym zdjęciu wrzucać karte do czytnika?:P
FOTO-PAN
30-08-2014, 22:35
to musisz zainstalować windows xp
Mialem inne 5D - dzialalo bez problemow. Teraz mam nowe-stare 5D i lipa - nie widzi aparatu. Czytnika nie uzywam - ten kto zlamal raz piny w aparacie poprzez ciagle przekladanie karty zna ten bol :)
KuzynPit
30-08-2014, 22:43
Gdzieś jeszcze czytałem że przestawiało się ustawienie z PC connection na Print/PTP czy jakoś tak i wykryje:>
FOTO-PAN
30-08-2014, 22:44
w menu-comunication-Print/PTP ustaw może będzie można zrucić foty, kiedyś miałem classica przez chwile coś takiego działało potem przestało
Super - dziala! Dzieki wielkie.
macabree
11-09-2014, 13:05
Mam ten sam problem, dziala mi na print ptp, na pc connect komp nie widzi aparatu, a tethering w ogole nie dziala. Jesli juz LR wykryje 5d, to aparat ciagle jest 'busy'. Ktos cos wie?
Oczywiscie windows 7 64bit.