PDA

Zobacz pełną wersję : zawieszający się d50

marniew
13-08-2014, 23:28
cześć,
od jakiegoś czasu w canon d50 zaczął pojawiać się problem polegający na tym, ze aparat się całkowicie zawiesza. na LCD pozostaje obraz, na wyświetlaczu funkcyjnym też, natomiast aparat na nic nie reaguje (łącznie z wyłączeniem). nie pojawia się też żaden komunikat błędu. pomaga jedynie wyjęcie baterii, i po jakimś czasie aparat "wraca".
Oddałem body do serwisu (oczywiście przy zgłaszaniu nie zawiesił się ani razu), trzykrotny test nie wykazał ponoć błędu. dzisiaj odebrałem body, i zawiesza się na potęgę.
czy ktoś miał może podobny przypadek?

GalaktycznyMuczaczo
13-08-2014, 23:49
zobacz jaki soft masz wgrany, i porównaj z tym jaki ostatni wypuścił canon do 50d i jezeli jest niżej to wgraj nowy.

słowiczek
15-08-2014, 22:44
Czy aparat zawiesza się również gdy nie ma włożonej karty cf?

tomekBr
16-08-2014, 13:44
cześć,
od jakiegoś czasu w canon d50 zaczął pojawiać się problem polegający na tym, ze aparat się całkowicie zawiesza. na LCD pozostaje obraz, na wyświetlaczu funkcyjnym też, natomiast aparat na nic nie reaguje (łącznie z wyłączeniem). nie pojawia się też żaden komunikat błędu. pomaga jedynie wyjęcie baterii, i po jakimś czasie aparat "wraca".
Oddałem body do serwisu (oczywiście przy zgłaszaniu nie zawiesił się ani razu), trzykrotny test nie wykazał ponoć błędu. dzisiaj odebrałem body, i zawiesza się na potęgę.
czy ktoś miał może podobny przypadek?
zrob update firmware

--- Kolejny post ---

wygolglujesz sobie latwizna