Zobacz pełną wersję : [argento] Pokaz ptakow drapieznych, LosPalmitos, Gran Canaria
Witam,
pod ponizszym adresem zamiescilem galerie zdjec z pokazu ptakow drapieznych w parku Los Palmitos na Gran Canarii.
http://www.mikolajek.com/GranCan/LosPalmitos
Jezeli ktos wciaz waha sie nad wyborem miejsca na urlop lub wakacje to polecam ta piekna wyspe.
Z zalet wystarczy tylko wymienic:
-doskonale swiatlo przez caly rok (300 slonecznych dni),
-zroznicowanie plenerow - gory i wawozy, skaliste urwiska, plaze, wydmy, architekture portowa i staromiejska,
-doskonala infrastruktura drogowa i cywilizowane warunki do lazenia z aparatem, mozna wynajac samochod i ruszyc w teren bez obaw o wytrzeszczone, dociekliwe galy zarosnietych facetow w turbanach i brudnych fartuchach, chyba ze ktos lubi taki folklorystyczny koloryt,
-swietna siec sklepow, w razie checi zakupu akcesoriow foto badz nagle padnietej karty pamieci, badz z samej ciekawosci mozna lazic pol dnia i rozmawiac z miejscowymi Paki-specjalistami (oczywiscie zartuje).
DoMiNiQuE
27-03-2006, 22:58
Z przykrosia ta napisze ...taka niepowtarzalna okazja do zrobienia swietnych zdjec - zmarnowana :(
Robson01
27-03-2006, 23:12
A na marginesie: to doskonałe światło przez 300 dni w roku nie jest wcale takie doskonałe do robienia zdjęć.
']Z przykrosia ta napisze ...taka niepowtarzalna okazja do zrobienia swietnych zdjec - zmarnowana :(
Domyslam sie, ze najbardziej Ci gul skoczyl, kiedy zorientowales sie, ze to nie Ty miales przed soba ta niepowtarzalna okazje....
merciful
28-03-2006, 09:01
Te zdjęcia są niestety bardzo mierne...
DoMiNiQuE
28-03-2006, 09:15
Domyslam sie, ze najbardziej Ci gul skoczyl, kiedy zorientowales sie, ze to nie Ty miales przed soba ta niepowtarzalna okazje....
Gul skoczyl? Chyba zartujesz :shock: Zupelnie nie trafiles :rolleyes: Napisalem tylko, ze szkoda zmarnowanej okazji. Mogles zrobic dobre fotki ...a nawet nie chcialo Ci sie podpiac 100-400, ktore masz w podpisie.
Poza tym...
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://antarespolska.home.pl/mikolajek/GranCan/LosPalmitos/images/Obraz%20525.jpg)
Shutter speed value 1/200 s
Aperture value f/32
https://canon-board.info/imgimported/2004/07/zasmucony-1.gif
źródło (http://www.dominique.neostrada.pl/stuff/emots/zasmucony.gif)
Napisalem tylko, ze szkoda zmarnowanej okazji. Mogles zrobic dobre fotki ...a nawet nie chcialo Ci sie podpiac 100-400, ktore masz w podpisie.
To prawda, po co kupiłeś ten 100-400, jak nie do takich okazji.
Zmarnowałeś naprawdę super okazje.
Przeniesione do wlasciwego dzialu.
Gratuluje wyjatkowo kiepskiego poziomu przyjmowania krytyki.
Gratuluje wyjatkowo kiepskiego poziomu przyjmowania krytyki.
Paplacie takie glupoty, ze az zal Was czytac.
Po pierwsze - po to umiescilem zdjecia w dziale Plenery, zeby zasygnalizowac fakt istnienia pewnego miejsca, a nie po to, zeby wysluchiwac niektorych, pozal sie Boze, fachowych komentarzy.
Po drugie - na wczasy nie jade po to, zeby targac kilogramy sprzetu, tylo po to zeby wypoczywac.
Po trzecie - trzeba byc idiota, zeby ladowac sie z canonowskim 100-400 miedzy ludzi na widowni w ksztalcie amfiteatru, bo prowadzic to moze tylko do urazow glowy osob siedzacych obok oraz skutecznego zaslaniania innym widoku.
Po czwarte - ktos pomylil krytyke z krytykanctwem.
Po piate - z kolekcji Adobe uzywam tylko Readera.
snowboarder
29-03-2006, 01:29
Sorry kolego, ale tym ostatnim postem to sie troszeczke
skompromitowales...
Zdjecia, ktore nota bene juz usunales sa/byly na poziomie taniego
kompakta uzytego przez niedzielnego "fotografa"
i koledzy nic wiecej niz ta (smutna) prawda nie napisali...
A ty zamiast zastanowic sie dlaczego, juz widzisz spisek
przeciwko swojej wrazliwej dumie :-(
Delikatnie to ująłęś Snowboarder, 'troszeczkę':lol: Ja nie mam takiego sprzętu jak kolega Argento w pospisie, nigdy też nie uważałem, że potrafię robić wybitne zdjęcia, ale takich gniotków (widziałem je wcześniej, ale do komentarza sprowokowała mnie dopiero ostatnia wypowiedź Argento) to nigdy bym się nie odważył pokazać innym:? A przytoczone argumenty są dla mnie śmieszne. Skoro nie jechałes tam robić zdjęć, to po co w ogóle brałes aparat?:lol: Wydaje mi się, że nie po to kupuje się cały sprzęt, żeby leżał w szafie, tylko żeby go używać (właśnie na takich plenerkach). Jeśli ktoś uważa inaczej, to chyba powinien od razu sprzedac cały sprzęt!!!
Po trzecie - trzeba byc idiota, zeby ladowac sie z canonowskim 100-400 miedzy ludzi na widowni w ksztalcie amfiteatru
Phi, a ja parę razy na rok widuję tysiące takich idiotów :) I to:
- po pierwsze: gorzej niż w amfiteatrze, bo w linii (bardziej się trzeba namachać i większe ryzyko walnięcia sąsiada)
- po drugie: nie widownia tylko stojący tłok, w porywach do 100-200tys. ludzi
- po trzecie: 100-400 to standard, ale zdarzają się też i długie stałki
:mrgreen:
A poza tym - żenada, szkoda klawiatury :(