PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 70d, czarny wykrzyknik w wizjerze

Acze
07-08-2014, 14:55
Witam

Chciałem się zorientować czy ktoś z Państwa miał już do czynienia z taką awarią.
W wizjerze, w dolnej części, po prawej stronie widnieje symbol wykrzyknika (tryb foto), już od jakiegoś czasu.

Aparat działa bez problemu, sprzęt pracował na różnych obiektywach także Canona, więc wykluczam tutaj jakąś niezgodność z obiektywami czy stykami.

Autofocus dość rzadko używam, ale kiedy już do tego dojdzie, zmusza mnie do bycia czujnym, ponieważ czasem po 15-30min potrafi się zwiesić i robi się taki szary, oczywiście wystarczy wtedy tylko kliknąć na guzik od lampy i wszystko wraca do normy (może to jest normalne).

Dzwoniłem do servisu Canon, niestety jestem jakimś odosobnionym przypadkiem, sprzęt kazano mi wysłać na gwarancje, ponieważ usterka może mieć wiele twarzy a w servisie jej nie znają.

teraz nie mogę sobie pozwolić na bycie bez sprzętu przez 2tygodnie, tak więc aparatu wysłać nie mogę, ale kiedy już to zrobię opiszę jak potoczyły się sprawy, dla pokoleń.

Pozdrawiam

piast9
07-08-2014, 15:26
A do instrukcji zajrzałeś chociaż? Strona 376. Co masz ustawione w CF III-3?

Acze
07-08-2014, 15:41
A do instrukcji zajrzałeś chociaż? Strona 376. Co masz ustawione w CF III-3?

HAHA dzięki wielkie, faktycznie racja było zaznaczone WB i W trybie monochromat :D, a nie ukrywam szukałem w instrukcji i chyba ślepy jestem.
Dzięki za tak szczegółowe pokierowanie mnie !

To Canon trochę mnie mnie naciągnął z tym servisem.

da się tu jakiegoś pozytywa dać dla piast9 ?