Zobacz pełną wersję : YN560 II - Canon 600D problem z kompatybilnością
wojtekwu
31-07-2014, 21:06
Witam, posiadam Canona 600D, i dzisiaj dotarła do mnie lampa YongNuo YN-560 II. Niestety błyska tylko w trybie z wizjerem, przy live view nie reaguje wcale, ustawienia lampy odpowiadają komunikatem że lampa jest nie kompatybilna, lub że jest wyłączona. Miał ktoś z Was podobny problem? Resetowałem ustawienia aparatu, kombinowałem na różne sposoby, i chyba pozostaje mi odesłać lampę sprzedawcy.
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź / pomoc.
Witam, posiadam Canona 600D, i dzisiaj dotarła do mnie lampa YongNuo YN-560 II. Niestety błyska tylko w trybie z wizjerem, przy live view nie reaguje wcale, ustawienia lampy odpowiadają komunikatem że lampa jest nie kompatybilna, lub że jest wyłączona. Miał ktoś z Was podobny problem? Resetowałem ustawienia aparatu, kombinowałem na różne sposoby, i chyba pozostaje mi odesłać lampę sprzedawcy.
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź / pomoc.
Mam to samo z Canonem 7D i YN-568EX. Tylko przez wizjer mogę błyskać do woli. Na LV nawet nie drgnie. Ale wizjer w makro, to jakieś takie krępujące :).
Oczywiście ta sama lampa z 650D chodziła bez zarzutu na LV.
Wejdz w menu aparatu, wybierz ustawienia Live View, tam wyłącz ,tryb cichy. Lampka powinna zadzialać.
Chyba nie o to chodzi. Wyłączyłem i nic nie pomaga. Przynajmniej w przypadku 7D i YN-568EX.
Z Canonem 60D u mnie ta lampa działa.
misiek_lublin
02-08-2014, 09:08
Sprawdze pozniej w domu ale tez mialem cos nie tak z wyzwalaniem lampy w LV, o ile na sankach dzialala to przez wyzwalacz ani drgnela w LV