PDA

Zobacz pełną wersję : Przełącznik AF MF w obiektywie Canon ef-s 18-200 1:3.5-5.6 is

born4july
18-07-2014, 21:04
witam!

Kupiłem używkę obiektywu Canon ef-s 18-200 1:3.5-5.6 is. Oczywiście pech chciał, że jest problem.
Obiektyw na zdjęciach sprzedającego był w trybie MF. Przed sprzedażą zwróciłem na to uwagę, ale zapewnił mnie, że wszystko z obiektywem jest w porządku.
Podłączyłem do swojego 450D i niestety ...guzik przełączenia na AF w ogóle nie da się przesunąć w tryb AF. Pierścień ostrzenia automatycznie się przesuwa przy dociskaniu migawki tak jakby był w trybie AF. Generalnie robi dobre zdjęcia i z ostrością nie ma problemu, ale jestem zawiedziony.

Ktoś zna problem? Czy to coś poważnego i ile może kosztować naprawa?

Dziękuję bardzo za pomoc,

Radek

GalaktycznyMuczaczo
18-07-2014, 22:14
jezeli nie przeszkadza ci to to uzyaj bo AF najwazniejsze ze działa, jezeli ci to przeszkadza oddaj obietyw albo poprość o zwrot części kosztów np naprawy, a cene naprawy możesz dowiedzieć siędokladnie z polskiego serwisu canon Serwis Foto i Video - Naprawa aparatów fotograficznych i kamer wideo - CSI (http://e-csi.pl/)

salas
19-07-2014, 09:33
oszukał Cię i bym oddał chociażby dlatego :x
obstawiam że będzie kręcił dalej i nie będzie chciał oddać kasy lub w ogóle przyjąć zwrotu

zdebik
19-07-2014, 10:55
Jesli w opisie aukcji wszystko mialo dzialac, odeslij mu tego wraka i rzadaj zwrotu kasy.