Zobacz pełną wersję : Torba foto body + dwa szkła
Witam! Mam nadzieję, że nikt na mnie nie naskoczy za nowy temat, ale nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi na moje pytanie ;).
Szukam torby fotograficznej, bo niedługo do mojego sprzętu dołączy nowy obiektyw i moja mała torba przestanie mi wystarczać. Nowa ma być wygodna, nie za duża, najlepiej nie droga i pomieścić body (Canon 1100D) z założonym tele (70-200 f/4 L) i mniejszy dodatkowy obiektyw (kit, albo portretówka) + ewentualnie żeby można było dołożyć jakieś filtry czy telefon do bocznej kieszeni. Według moich pomiarów powinna mieć wewnątrz około 24 x 20 x 10 cm (wys x szer x gł). Nie znalazłam nic takiego po moich poszukiwaniach w sklepach, większość jest za niska i nie wejdzie mi aparat z teleobiektywem. Może ktoś mi coś doradzi, albo chociaż podpowie gdzie szukać? :)
misiek_lublin
16-07-2014, 20:30
Może ktoś mi coś doradzi, albo chociaż podpowie gdzie szukać? :)
Podejzewam ze w temacie "w czym nosic sprzet" ;)
Ona będzie raczej za wielka, aż takiej to nie potrzebuję, a chciałabym móc ją wszędzie zabrać i żeby mi nie zawadzała.
Kurczę no nie mogę znaleźć nic co by odpowiadało mi wymiarami, wszystko albo zupełnie za duże, albo niby ok ale za niskie. Zależy mi na tym żeby móc schować aparat z założonym teleobiektywem, tak byłoby dla mnie najwygodniej.
polecam Lowepro Event Messenger 250 cena 156zł miesci sie c50d,c70-200f4,tami 17-50,c50f1,8,lampa photix mitros,jest tez kieszen na dosc sporo drobiazgow mam i polecam
Ta jest fajna ale właśnie duża (wybredna jestem :P). Spodobała mi się wersja 150, jest ciut mniejsza, na szerokość i głębokość mi pasuje, poza tym ładna tylko brakuje kilku cm wysokości. Może jednak by się zapięła z 70-200 ;). Jak nie znajdę nic innego to ją wezmę, bo mi się spodobała, a ta 250 jednak za duża, potrzebuję takiej bardziej kompaktowej.
Jeżeli szukasz torby uniwersalnej, praktycznej i nie rzucającej się w oczy polecam DOMKE lub MEKKO - torby z canvasu lub nylonu balistycznego.
GalaktycznyMuczaczo
18-07-2014, 19:16
Idealnym wręcz dla Ciebie rozwiązaniem byłyby torba Lowepro Stealth Reporter D300 AW. Tak się składa, że mam akurat taką do sprzedania :) Przestałem się w nią mieścić, stąd sprzedać. O zaletach nie będę się rozpisywał, można w sieci poczytać.
Przypadek :D ?? Nie sądze . Swoją drogą dobra torba polecam
Ta jest fajna ale właśnie duża (wybredna jestem :P). Spodobała mi się wersja 150, jest ciut mniejsza, na szerokość i głębokość mi pasuje, poza tym ładna tylko brakuje kilku cm wysokości. Może jednak by się zapięła z 70-200 ;). Jak nie znajdę nic innego to ją wezmę, bo mi się spodobała, a ta 250 jednak za duża, potrzebuję takiej bardziej kompaktowej.
a może Tamrac Velocity 8x, używam takiej, jest baaardzo wygodna, dość pojemna a jednocześnie kompaktowa
Przypadek :D ?? Nie sądze . Swoją drogą dobra torba polecam
Dziadostwa bym nie polecał :)