Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Karta pamięci 1D mark II

bober5264
15-07-2014, 10:28
Cześć, nie moge znaleźć info na temat jaką najszybszą karte zaladowac do 1D2, jako ze muszę ją kupić, wolalbym się upewnić czy w ogole bd roznica między 45mb/s a 90mb/s, bo na pewno cenowo
pamięta ktoś jeszcze tą puszke? :)
dzięki :)

Makudonarudo
15-07-2014, 13:15
w sumie podepnę się pod wątek jako że mam go od niedawna.
Na razie jadę na SD class 10 bo mam takie karty od kamery,wiec są szybkie. 550d jak widzę zapisuje foty szybciej niż 1d2. O ile jpg jeszcze idzie to rawy długo mieli. Mimo że z 2x mniejsze niż te które generuje 550d. Na razie nie doczytywałem czy to bufor jedynki, czy może na CeeFkach działa szybciej. Karta sd 32 GB sdhc class 10.

--- Kolejny post ---

Choć nie stestowałem go jeszcze do zapchania bufora. Może niepotrzebnie się martwię tą ciągle świecącą diodką od karty:) gdzieś doczytałem że "a tempo transferu danych wynosi aż 69 MB/sek. W połączeniu z buforem pamięci wewnętrznej aparatu wynoszącym 512MB" Więc może w praktycznych zdjęciach nie dam rady doprowadzić do laga spowodowanego zapchaniem bufora.

krolewicz
15-07-2014, 20:10
SD we wszystkich jedynkach działa ślamazarnie, na CF jest sporo szybciej, aczkolwiek 1dmk2 nie jest mistrzem super szybkiego zapisu

Zbyszko666
16-07-2014, 02:59
Mam nawet kartę Sandiska 45MB o pojemności 8GB no i trzeba przyznać, że demonem szybkości nie jest i trzeba czekać zanim zapisze serię zdjęć na RAW-ach.