Zobacz pełną wersję : Nadajnik YN-E3-RT
Hej
Czy ktoś używał już Nadajnik YN-E3-RT (zamiennik ST-E3-RT) i może napisać jakieś opinie?. Cena o połowę niższa i ma wspomaganie AF którego tamtemu brakuje ale jakoś wciąż boje się kupować cokolwiek innego niż Canon....
BartasPL
04-07-2014, 13:02
Opowiednik 600EX-RT będzie dostępny najwcześniej w październiku YONGNUO – YN-600EX-RT – Due “ABOUT” October | FLASH HAVOC (http://flashhavoc.com/yongnuo-yn-600ex-rt-availability-update/) z wyzwalaczem będzie pewnie podobnie.
Triggery sa na amazonie, nawet na youtubie widzialem meksykanca ktory dosc dobrze je opisal.
Marcin75
05-07-2014, 08:56
YN-E3-RT posiadam już od ponad dwóch miesięcy i z czystym sumieniem mogę polecić, komfort obsługi jest niesamowity w porównaniu do Pixel Knightów, które miałem wcześniej do 580 EX. Jakość wykonania jest bardzo dobra, zasięg ok. 90-100 m tak samo jak w sterowaniu jedną 600RT jako master.
Również mogę polecić. Jakość wykonania może nieco gorsza od Canona ST-E3-RT ale za to posiada coś czego nie ma Canon czyli wspomaganie AF. Co prawda promień nie pada idealnie centralnie a raczej obejmuje środkowy i górne punkty AF, ale w praktyce nie stanowi to większego dyskomfortu. Funkcjonalnie i wizualnie jest to kopia Canona.
Jak wyglada blysk na druga kurtyne? Czy dziala to tak, jakby lampa byla na body, czy moze trzeba spelniac jakies warunki (praca na manualu etc.)
Nadajnik dotarl. Faktycznie wyglada jak Canon, jakosc ciut nizsza ale to jest na tyle ciut w porównaniu do Canona ze bardzo bym bym na siebie zly gdybym kupil oryginal. Polecam
filemoon
17-12-2014, 09:25
Czy sterowanie masz w body czy tylko w nadajniku?
Widzę, że od dwóch lat nikt nie miał żadnych spostrzeżeń w temacie tego nadajnika ;)
Mam pytanie:
Jak to wyłączyć w prosty sposób?
Powiedzmy mam wszystko skonfigurowane, chcę zrobić 1-2 zdjęcia bez lampy i potem dalej kontynuować z lampą - jak najszybciej (najwygodniej) to zrobić?
Póki co robię to w ten sposób, że wyłączam grupę.
witam,
przymierzając się do zakupu wyzwalacza, spotkałem się z taką informacją w ogłoszeniu:
YONGNUO YN-E3-RT
UWAŻAJ NA PODRÓBKI! U NAS TYLKO ORYGINALNE PRODUKTY YONGNUO
oryginalny sterownik YN-E3-RT ma zielone podświetlenie wyświetlacza. Nie bursztynowe, nie turkusowe.
czy faktycznie różnią się czymś oprócz wyświetlacza?
z góry dziękuję za informację.
de_moon
Świat się kończy - podrabiają Yongnuo!:mrgreen:
Zagranie marketingowe, yn to podroba canona!
takpoprostu
27-12-2016, 14:40
Japońców podrabiają chińczyki, chińczyków koreańczycy a koreańczyków tajwan :D A na końcu wychodzi że i tak to wszystko to żółte małe rączki ;]
takpoprostu
28-12-2016, 18:13
Pytanko czy Newell 600ex-RT wyzwoli odbiorniki YN-E3-RX ????