PDA

Zobacz pełną wersję : Prezentacja zdjęć w internecie (blogi, portfolia, galerie itp.)

MichalPrz
29-06-2014, 21:46
Chciałbym zapytać się o to z jakich form środków prezentacji fotografii w internecie korzystają szanowni koledzy i koleżanki fotografowie ? Byłbym rad gdyby ktoś mógł polecić dla mnie jedną z takich metod prezentacji - fotografuję tylko amatorsko, kilka zakresów tematycznych i sporadycznie inne, generalnie fotografie chciałbym prezentować bliskim i dalszym znajomym oraz mieć je właśnie ładnie uporządkowane w jednym miejscu by samo przeglądanie jak i prezentacja też była zachęcająca. Zatem zastanawiam się nad blogiem, portfolio, galerią internetową - mowa tutaj oczywiście o rozwiązaniach nie wymagających zbytnich zdolności komputerowych (coś b.łatwego w obsłudze). Nie ukrywam, że Wasze zdanie i doświadczenie pomoże mi dokonać wyboru.
Pozdrawiam i dziękuję :))

PawLisKot
30-06-2014, 07:49
Picasa

cobalt
30-06-2014, 07:57
... generalnie fotografie chciałbym prezentować bliskim i dalszym znajomym oraz mieć je właśnie ładnie uporządkowane w jednym miejscu by samo przeglądanie jak i prezentacja też była zachęcająca.....
Zakładasz sobie konto na Blogger i podczepiasz (udostępniasz) posty z bloga poprzez FB (jak masz na fejsie konto).
Znajomi powinni Cię zauważyć.

MichalPrz
30-06-2014, 17:13
blogger v. wordpress ?

zysk
30-06-2014, 17:17
Na bloga:wordpress
Na galerię: Piwigo

Adammm
30-06-2014, 19:51
Ja korzystam z tumblr i jedno jest pewne - jest bajecznie prosty w obsłudze

esensja
07-08-2014, 04:24
A zna ktoś może sposób, żeby zrobić slideshow z muzyką pod jeden link ale tak, żeby nie stracić za bardzo jakości zdjęć? Często robię reportaże znajomym z różnych wydarzeń i potem rozsyłam link do picassy ale zauważyłem, że jak jest podkład muzyczny to jakoś tak dopełnia to klimat i można podkreślić przekaz na zdjęciach. Kiedyś robiłem w jakimś programie plik exe, wrzucałem na serwer ale to troche skomplikowane było. Wolałbym coś pod link do oglądania on-line. Dzięki