PDA

Zobacz pełną wersję : pierścienie pośrednie

jaś
16-06-2014, 13:09
jak w temacie z AF używa ktoś np. takich
Pierścienie pośrednie Makro AF autofocus Canon (4253257498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/pierscienie-posrednie-makro-af-autofocus-canon-i4253257498.html)
jakieś uwagi, negatywne?

misiek_lublin
16-06-2014, 14:09
Kilka dni temu dotarly do mnie z Chin, poza tym ze sprawdzilem czy faktycznie dzialaja to nie mialem jeszcze czasu sie pobawic. Styki przenosza automatyke jak to byc powinno, ze dwa razy zdarzylo sie ze AF nie zadzialal wiec trzeba bylo delikatnie "pokrecic" pierscieniem bo maja delikatny luz w okolo wlasnej osi. Generalnie widac ze to badziew i gdyby nie cena (ok. 100zl) bylbym mocno rozczarowany. Jak cos to moge wieczorej jakiegos sampla z kita podac

jaś
16-06-2014, 14:40
dzięki za opinię, masz te eco z plastikowym bagnetem? czy z metalowym?
jeśli chodzi o obrazek to mniej więcej wiem czego się spodziewać bo używałem już i pierścieni i obiektywów macro
raczej mnie interesuje jakość wykonania, czy działają styki i af
są jeszcze Meike za ok 260zł może te? też z metalowym bagnetem może te? albo jeszcze inne?

--- Kolejny post ---

dzięki za opinię, masz te eco z plastikowym bagnetem? czy z metalowym?
jeśli chodzi o obrazek to mniej więcej wiem czego się spodziewać bo używałem już i pierścieni i obiektywów macro
raczej mnie interesuje jakość wykonania, czy działają styki i af
są jeszcze Meike za ok 260zł może te? też z metalowym bagnetem może te? albo jeszcze inne?

simarik
16-06-2014, 21:38
Kilka dni temu dotarly do mnie z Chin, poza tym ze sprawdzilem czy faktycznie dzialaja to nie mialem jeszcze czasu sie pobawic.

Możesz podać dokładnie gdzie zamawiales w Chinach?

Wassu
16-06-2014, 23:21
Witam wszystkich serdecznie ( jako, że to mój pierwszy post ;) )
Czy ktoś z Was używał pierścieni pośrednich Canona EF-12 II lub EF-25 II z canonowską stałką 85mm/1.8?
Przymierzam się do zakupu portretowego szkła stałoogniskowego z ładnym bokeh, a przy okazji chciałbym
pobawić się w macro czymś bardziej to tego przeznaczonym niż 24-105.
Czytałem trochę w internecie, że połączenie 85-tki i pierścieni było już testowane, ale nie dokopałem się
do rezultatów takich zabaw na pełnoklatkowej matrycy...
Pozdrawiam. Piotrek