Zobacz pełną wersję : LV w 5d mkII
Witam,
Czy w tym modelu podczas robienia zdjęć w LV będzie się zmieniał obraz od ustawionego czasu,przysłony bądź ISO? Widziałem taką funkcję w sony SLT oraz w Nikonie d7000 gdzie robiąc zdjęcia poprzez LCD i dokonując korekty czasu pokazuje od razu ekran jak będzie wyglądało zdjęcie po naciśnięciu spustu migawki.
GalaktycznyMuczaczo
29-05-2014, 00:19
z tego co mi wiadomo to tak
xxkomarxx
29-05-2014, 02:16
Pokazuje.
a dzieję się tak min. dlaczego? miałem kiedyś d90 i d5100 i nie było takiej opcji.
a dzieję się tak min. dlaczego? miałem kiedyś d90 i d5100 i nie było takiej opcji.
minimum dlaczego co się dzieje? jedna kropka a zmienia sens zdania ...
Ja też nie wiem dlaczego mam pasek rozrządu a nie łańcuszek a kumpel w mondku ma :) przecież to i to jest samochodem.
Skąd mamy wiedzieć czemu producent zaimplementował w naszych aparatach symulację ekspozycji a Nikon w swoim D90 i D5100 nie?
A czemu taka funkcja jest w SLT i tym D7000?
m.in:) racja dzięki za zwrócenie uwagi, szybko pisałem i dlatego tak wyszlo;p chodziło mi bardziej co odpowiada za taką symulację, bo rozumiem SLT to aparat sama elektronika coś jak hybrydy, a jak to rozwiązali z lustrzance?:)
No przecież to funkcja w trybie LV
Wydaje mi się, że to robi matryca. W mkII symulację wywołujesz naciskając przycisk podglądu głębi ostrości. Może niech się wypowiedzą bardziej "techniczni" koledzy :)
@up
ja zrozumiałem, że on pyta skąd w trybie LV aparat bierze pomiar światła do symulacji
Fotopstryczek
29-05-2014, 20:00
W ustawieniach 5D2 można włączyć symulację ekspozycji.
To tylko kwestia oprogramowania ;)
Puszki Canona, które tego nie mają, mają to w Magic Lantern (Expo.Override).