Zobacz pełną wersję : Kupno monitora Eizo
hey,
Zamierzam kupić komputer stacjonarny ale największym problemem jest monitor myślę tylko i wyłącznie o Eizo
co byście wybrali
LCD Eizo S2001W 20'' PANORAMA 1680x1050
Monitor EIZO Flexscan L768 19"
Czy macie jakieś inne pomysły do 300zł
Oczywiście monitor używany
xxkomarxx
28-05-2014, 07:55
Do 300 zl to kupisz przyzwoity filtr polaryzacyjny 72mm a nie monitor. Chyba ze ci sie jedno zero gdzies zawieruszylo
FlexScan S2111W - może gdzieś znajdziesz
Poszukaj S1921, S1931. jest to 19 calowy kwadratowy monitor PVA, idealny na poczatek.
Niestety ma niska rozdzielczosc i nie jest szeroki.
Tak jak wspomniano, ceny Eizo zaczynaja sie w zasadzie od 2000zl w gore.
a ja sie podepne w tym watku
jaki monitor w miare budzetowy tzn. albo nowy eizo cs230 jakis nowy nec w podobnej cenie(czyli napewno nie serii spectra)....albo moze jakis uzywany ze starszych serii ?
zastosowanie ogolnie do wszystkiego...(wiadomo- w domu) + edycja foto/wideo (amatorsko)
Na poczatku roku kupilem uzywany (nie za wiele) cg222w za 1500 zl, wiec jak ci sie nie spieszy to poszukaj zapoluj
Może jestem szalony, ale osobiście kupiłem parę dni temu monitor Eizo MX191. To z serii medycznej, na PVA. Nie mam za bardzo jak porównać do takiego Eizo na IPS, ale porównując do monitora TN którego używam w domu, widać na nim zdecydowanie lepiej szare gradienty. Przy wyświeconych 1560 godzinach, kosztował mnie.. 240zł.
michalko
01-06-2014, 23:13
Pytanie ile cali Ci potrzeba? Sam mam della też są świetne. E fo rej cenie na allegro mozna wyrwać.
Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
Od pół roku jade na używanym s2100 i to za nieduże pieniądze. Jest rewelacyjny jak ten budżet.