Zobacz pełną wersję : YN468-II - lampka AF
zapamietajnick
01-05-2014, 14:34
Witam. Mam problem. Wczoraj w pewnym momencie gdy robiłem zdjęcia z lampą zgasła mi ta czerwona lampka od AF... Nie mam pojecia czemu nagle przestała działać i nie wiem jak ja ponownie właczyc. Jestem od nie dawna włascicielem Canona 5d mkI i lampy YN468-II i jeszcze nie odkryłem jak rozwiazac ten problem. Proszę was o wyrozumiałość i mam nadzieje ze jakos mi pomożecie. Pozdrawiam :)
Jaki jest tryb pracy autofocusa?
zapamietajnick
01-05-2014, 16:42
1.AF-assist beam-EMITS
2.Flashing firing - fires"
3.AF point selection nethod-multi-controller direct
4.AF point activation area-expanded
5.Lens AF stop button function-AF STOP
6.Focusing screen-Ee-A
wszystko co zwiazane z AF mam ustawione tak
Nie pytałem o C.Fn., tylko o trybie pracy AF - single shot, ai focus, servo?
zapamietajnick
01-05-2014, 22:18
a okej okej. przepraszam :) to single shot :)
Aj, to (oprócz awarii lampy) nie mam pomysłu, myślałem że może przełączyłeś AF na servo.
zapamietajnick
01-05-2014, 22:24
a to po za awaria lampy moze byc cos jeszcze ? z lampy da sie to jakos właczyc ? ;x
Witam. Mam problem. Wczoraj w pewnym momencie gdy robiłem zdjęcia z lampą zgasła mi ta czerwona lampka od AF... Nie mam pojecia czemu nagle przestała działać i nie wiem jak ja ponownie właczyc. Jestem od nie dawna włascicielem Canona 5d mkI i lampy YN468-II i jeszcze nie odkryłem jak rozwiazac ten problem. Proszę was o wyrozumiałość i mam nadzieje ze jakos mi pomożecie. Pozdrawiam :)
masz jeszcze gwarancję ?
pozdro
zapamietajnick
02-05-2014, 14:15
mam, mam :) 24miesiace gwarancji.. a lampe kupiłem z 2 tygodnie temu :)
mam, mam :) 24miesiace gwarancji.. a lampe kupiłem z 2 tygodnie temu :)
Sprawdź akumulatory...
zapamietajnick
03-05-2014, 14:24
Sprawdzałem.. wsadzałem 2 komplety i nic..
Gorzej, że YN nie ma serwisu w Polsce... więc czas oczekiwania na naprawą może być dłuższy.
Jak kupiłeś w sklepie który ma również sklep stacjonarny to chyba będziesz musiał ją zanieść na reklamację albo na niezgodność towaru z umową.
Tak off topic- wspomaganie AF działało z canonem jak trzeba? Bo czytuję czasem, że trochę miesza.
zapamietajnick
24-05-2014, 10:31
Już jest okej.. odesłałem lampe do sklepu w którym została zakupiona i po jakims tygodniu lampa dotarła.. szkoda ze nadal nie działała jak potrzeba. Słowa sprzedawcy były dla mnie dziwne: Testowalismy lampe przez tydzien...podłaczylismy ją do aparatu i wszystko było okej. Tylko powie mi pan jaki pan ma aparat? Opowiedzialem ze canona 5d a w odpowiedzi uslyszałem.. a To może ta lampa nie pasuje do Canona.. my nigdy nie mielismy w sklepie canona a lampa była testowana na Nikonie.. Po dłuzszej rozmowe usłyszałem to na co czekałm " Odesle pan ją nam i wymienimy ją na nową". 2 dni temu lampa dotarła w moje ręce. Nowa zapakowana.. i teraz wszystko działa.