Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sklep - Katowice do 100km.

Kszaharata
29-04-2014, 12:01
Wiem co chcę kupić tylko nie wiem gdzie.

Mam zamiar zakupić 60D z obiektywami 50mm f/1.8 i 85mm f/1.8.
Potrzebuję sklepu w którym mógłbym sprawdzić ten sprzęt wiadomo 60D niema micro regulacji i chciałbym dobrać obiektywy żeby później się nie męczyć z wysyłką do kalibracji czy innymi wadami.
Fajnie jakbyście dali namiary na sprawdzony sklep w miarę tani ale niema problemu dać "stówką czy dwie" więcej przy takim wydatku za święty spokój.

Pewnie macie sprawdzone sklepy w tej okolicy które możecie polecić, za rady które sklepy omijać też będę wdzięczny.

Promień 100km to dużo ale spokojnie mogę dojechać bo preferuje odbiór osobisty.

eska
29-04-2014, 12:33
Foto-plus Katowice ul. Warszawska 36.

marlo
29-04-2014, 13:27
albo nieco dalej Cyfrowe.pl - Katowice ul. Warszawska 61
Kupowałem puszki w obydwu tych sklepach zawsze ze sprawdzeniem własnych obiektywów.

jacek_63
29-04-2014, 20:09
Albo dalej i w druga stronę Fotoceny w Chorzowie Fotoceny - Aparaty cyfrowe (http://www.fotoceny.pl/)
Kupiłem u nich 2 szkła - macania, zapinania na moje body, pstrykania było do woli.
I na podkreślenie zasługuje anielska wręcz cierpliwość Pana Zbyszka.

Bono74
29-04-2014, 22:49
Mogę polecić każdy z trzech wymienionych wcześniej, w każdym kiedyś coś kupiłem. Sprawdzić tylko ceny, gdzie najlepsze i kupować.

dapp
30-04-2014, 08:04
Polecam wspomniany już wcześniej sklep Fotoceny w Chorzowie z miłą obsługą ale też sklep Fotozakupy z Tarnowskich Gór, gdzie też do woli można testować obiektywy. Kupiłem w obu sklepach kilka obiektywów i aparatów.

mssk
30-04-2014, 08:23
Polecam fotoceny.pl z Chorzowa. Kupowałem u nich różne rzeczy, testowałem też sporo, i muszę przyznać, że są naprawdę sprawdzonym i zaufanym sklepem.
Ich zaufanie jest tak dalekie, że kiedyś nawet wypuścili mnie na testy przed sklep z obiektywem 300mm f/2.8 :)

Kszaharata
30-04-2014, 10:37
Dzięki.

esensja
26-05-2014, 02:00
Foto-plus Katowice ul. Warszawska 36 - nareszcie mamy dobrze zaopatrzony sklep w Katowicach (np. szkło 500mm czy 1dx od ręki) z fajną obsługą (znają się), fajnymi inicjatywami (bezpłatne warsztaty) i ceny jeśli nie są akurat najniższe w ceneo to można negocjować. Kupiłem tam juz kilka zabawek i sklep naprawdę mogę polecić. Jest jeszcze cyfrowe kilka metrów dalej ale już bardziej jako punkt odbioru i fotoceny w Chorzowie (tam kupowałem wcześniej) ale fotoplus jest na tą chwilę dla mnie thebest.

Kszaharata
09-11-2014, 20:57
Odświeżę temat bo poszukuje sklepu z negatywami cz-b, papierami i chemią.
Cyfrowe.pl posiadają może jeszcze znajdą się jakieś sklepy z materiałami do analoga bo szukam papierów srebrnych lub złotych a w cyfrowych posiadają tylko zwykłe.