Zobacz pełną wersję : BF-FF-mikroregulacja-70D
Mam takie oto trywialne pytanie. Proszę mi pomóc. Jeśli obiektyw ustawia ostrość ZA celem, to suwak mikroregulacji przesuwam w prawo czy w lewo?:roll:
Jeżeli "za" to jest backfocus, czyli suwak w lewo ;) Mogę się mylić, ponieważ nie mam już 50D, a tam miałem mikroregulację, ale z tego co pamiętam tak robiłem.
A nie lepiej sprawdzić czy ustawia lepiej czy gorzej, niż czekać na odpowiedź?
A nie lepiej sprawdzić czy ustawia lepiej czy gorzej sprawdzałem, ale albo jestem ślepy albo przemęczony ;) i już sam zwątpiłem.
wojciech794
24-04-2014, 09:08
Jeżeli ustawia za celem to suwak w lewo, do pewności link :)
How-To: Auto Focus Micro Adjustments on the Canon 70D [DRAFT] - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Pjef8w5I7VY)
Baaardzo dziękuję ☺
wysłane z mojego ATARI 65XE
eclipsis
15-05-2014, 09:49
Przecież tam są obrazki, z jednej strony masz chyba kwiatek, a z drugiej góry. Sprawa dosyć logiczna.
adam1004a
15-05-2014, 11:20
jakie masz szkło? może tamrona? mam wrażenie, że z tym producentem w aspekcie Mikroregulacji jest coś nie tak. Napisałem pismo w tej sprawie do dystrybutora, a on milczy
wysłane z mojego ATARI 65XE - hahahah popłakałem się ::D
jakie masz szkło? może tamrona? mam wrażenie, że z tym producentem w aspekcie Mikroregulacji jest coś nie tak. Napisałem pismo w tej sprawie do dystrybutora, a on milczy
Mógłbyś rozwinąć temat, mam Tamrona SP 24-70 mm f/2.8 i Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 i nie widzę jakichś problemów z mikroregulacją.
Sprawa dosyć logiczna. Dla mnie nie (i chyba nie tylko dla mnie) więc zapytałem. Sprawa wyjaśniona, więc nie widzę sensu drążyć tematu.
jakie masz szkło? może tamrona? Canon