Zobacz pełną wersję : Szukam programu
Cześć, posiadam tablet sony Xperia tablet Z. Teraz pytanie, czy istnieje program na pc typu photoshop w którym jest mozliwosc rysowania po podłączeniu tableta kablem? Wydałem sporo kasy na ten tablet, wolałbym uniknąć kolejnego zakupu podobnego urządzenia.
Może coś istnieje, ale to niezbyt praktyczne. Tablety graficzne mają funkcje których nie ma w tabletach typu tabletach, bo po co dla większości użytkowników. Chociażby prawdopodobnie nie będzie rozpoznawał siły nacisku. Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?
Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?
Rysik obsługuje każdy tablet.
Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.
Rysik obsługuje każdy tablet.
Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.Dokładnie. Kupiłem bamboo za ok. 100zł. Pamiętaj, że od rysowania rysikiem powierzchnia tabletu się rysuje. Mój wacom na środku jest zmatowiony od miziania rysikiem - szkoda soniacza:)
Skoro to nie są duże pieniądze prawdopodobnie zrobię tak jak mówicie. Do tej pory używałem tylko Photoshopa, ale szkoda życia na rysowanie myszka :d. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Fajna sprawa. Na początku jest trochę dziwnie, ale nie wolno się poddawać. Warto trenować! Ja zacząłem od rysowania córce w programie dołączanym do bamboo - art rage 2. Teraz nie wyobrażam sobie maskowania bez piórka :) Tym bardziej, że używki są po 100-120zł na allegro. Niejednokrotnie w stanie "jak nowy", bo nie każdemu to jednak odpowiada ;)