PDA

Zobacz pełną wersję : Canon PowerShot SX 50 HS

teo5ooD
25-03-2014, 08:52
Witam

Kilka dni temu zakupiłem dla brata Canona PowerShot SX 50 HS nówkę (model wybrał sam).
Wszystko fajnie, jak na taką pierdołkę robi fajne zdjęcia a zoom 50x naprawdę daje rady.
Kiedy chce zgrać zdjęcia to podpinam USB w aparat i komputer. I tu jest problem...
Komputer nie widzi aparatu, nie wyskakuje okno dialogowe, kreator nic...
Zainstalowałem program dołączony przez Canona do zgrywania zdjęć i też po naciśnięciu CONNECT nie dzieje się nic.
Bo mailowaniu z helpdesk Canon po kilku mailach już nie odpisał mi :D

Co może być nie tak?
Dodam że mam w domu 3 kompy i na każdym jest to samo, więc wykluczam sterowniki, blokady, zapory.
Sprawdzałem też swojego Canona 6D i normalnie każdy komp wyświetla okno wchodzę po kablu na kartę i zgrywam zdjęcia. tu jednak nic się nie dzieje ;/

jotes25
25-03-2014, 11:25
Nawet gdybym dokładnie wiedział jak rozwiązać Twój problem i tak bym Ci poradził odżałować te 30-50 złotych na porządny czytnik kart SDHC, SDXC działający na USB 3.0.
Będziesz zgrywać o wiele szybciej (nawet po USB 2.0) i bezpieczniej - gniazda USB w aparatach nie są aż tak solidne.

teo5ooD
25-03-2014, 12:05
Nawet gdybym dokładnie wiedział jak rozwiązać Twój problem i tak bym Ci poradził odżałować te 30-50 złotych na porządny czytnik kart SDHC, SDXC działający na USB 3.0.
Będziesz zgrywać o wiele szybciej (nawet po USB 2.0) i bezpieczniej - gniazda USB w aparatach nie są aż tak solidne.
Mam czytniki w kompach, ale czasami brat zgrywa u swojej dziewczyny coś i wygodniej przez kabel. A 2 sam fakt że kupuje człowiek nowy aparat a nie działa coś jak powinno...