PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 5d mkI + 50mm 1.8 mkII

zapamietajnick
18-03-2014, 21:00
Witam. jestem świeży na tym forum.. własnie przesiadłem sie z Nikona i wchodzę na pełną klatke.. Chciałbym sie dowiedzieć co sadzicie o takim zestawie ? Czy bedzie on wystarczający dla średnio zaawansowanego posiadacza. Jakie możliwości daję taki zestaw. Ma ktoś może próbki możliwości tego zestawienia ? Jesli taki temat juz był to bardzo przepraszam ale szukałem i nie znalazlem.. a wujek Google rowniez nie pomogl :)

salas
18-03-2014, 21:16
tu masz sporo próbek dokładnie takiego zestawu:
Wyszukiwanie zaawansowane (http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens=16&camera=19&perpage=12&focal_min=none&focal_max=none&aperture_min=none&aperture_max=none&iso_min=none&iso_max=none&exp_min=none&exp_max=none&res=3)

zapamietajnick
18-03-2014, 21:18
dziękuje bardzo. Wchodziłem wcześniej na tą strone ale nie wiem czemu mogłem jedynie ustawic sam model aparatu lub samo szkło :)

MAF
19-03-2014, 11:37
Witam. jestem świeży na tym forum.. własnie przesiadłem sie z Nikona i wchodzę na pełną klatke.. Chciałbym sie dowiedzieć co sadzicie o takim zestawie ? Czy bedzie on wystarczający dla średnio zaawansowanego posiadacza. Jakie możliwości daję taki zestaw. Ma ktoś może próbki możliwości tego zestawienia ? Jesli taki temat juz był to bardzo przepraszam ale szukałem i nie znalazlem.. a wujek Google rowniez nie pomogl :)

Mam taki zestaw. Według mnie sprawdza się bardzo dobrze, oczywiście o ile 50 1.8 jest w dobrym stanie.

Do 5d sprawdzały mi się też tanie zoomy: 24-85 3.5-4.5 i 70-210 3.5-4.5, każdy do kupienia za ~500zł