Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : McFoto Gniezno, Poznań, Września - czy ktoś tam kupował?

EZOGHUL
26-02-2014, 16:37
Witam

Czy ktoś z koleżanek lub kolegów miał do czynienia z tym sklepem?
Chciałbym kupić kilka rzeczy wysyłkowo ale nie mogę znaleźć opinii o tym sklepie.

Link do allegro: http://allegro.pl/listing...?us_id=25387650

Dzięki za odpowiedź.

Kecaj
26-02-2014, 17:43
Błędny link. Ze sklepem miałem styczność osobistą, zastrzeżeń nie mam. Można było spokojnie przetestować obiektyw, wcześniejszy kontakt mailowy szybki i rzeczowy. Można było nawet nieco negocjować... ;) Nie mam się do czego przyczepić.

LINK (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25387650)

Kecaj
31-03-2014, 18:40
No to jednak radzę uważać, a konkretniej na to, z jakiej dystrybucji pochodzą obiektywy które sprzedają. Na aukcjach nic na ten temat nie ma, a w momencie kiedy chcemy np. przedłużyć gwarancję na Sigmę, dowiadujemy się, że nie ma nawet takiej opcji.

Odpowiedzią sklepu na pytanie o przynajmniej drugi rok gwarancji jest "pośredniczenie w wysyłce do Niemiec". Cóż... Niech każdy sam oceni + i -.

skura
31-03-2014, 20:50
zobacz na ich ceny i nie dziw się. z polskiej dystrybucji musiałbyś dołożyć. z poznania do niemiec daleko nie jest. Dobrze, że chociaż "pośredniczą w wysyłce" i negocjować ceny można.

Kupując ostatnio 5dmk3 w sklepie, który szczyci się towarem made in canon polska i pytając o rabat, to żebyś widział jakie oczy na mnei wywalili!!! Ceny stałe, największy dystrybutoc sprzętu canona na polskę, marża 50zł itd. Tak mnie facet zachęcił opowiadając podobne bzdury, że poszedłem do znacznie mniejszego sklepu za rogiem. i bez ceregieli obniżyli cenę o 200zł. Body oczywiście także z dystrybucji canon polska.

Ale dałem za niego i tak prawie o tysiąc zlotych więcej niż jest w mcfoto. Twoje pieniądze, Twoje decyzje.

Kecaj
31-03-2014, 22:33
Cóż, decyzja nie była do końca świadoma. Posiadając takie informacje na starcie, raczej zmienił bym miejsce zakupu. Ja niestety do Poznania mam już kawałek, także to przedłuży ew. gwarancję o kilka dni. Po prostu nie dodali nigdzie, że tak to będzie wyglądać w razie problemów. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że wszystko będzie ok...

Na szczęście nie jest to kwota rzędu kilku tysięcy pln, przy których to wolę dopłacić, ale mieć pewne źródło i wsparcie. Całą resztę można w ich wykonaniu polecić, jednak takie informacje nie powinny być "utajniane".

No i był jeszcze drugi aspekt- nigdzie poza ich sklepem, nie mogłem już dorwać drugiej wersji 17-70, która pozostawia po sobie wyraźnie lepsze wrażenie niż obecna z "C" na przedzie. ;)