Zobacz pełną wersję : Poszukuję sprzętu pod konkretne wymagania
Witam,
którą z możliwie nowych lustrzanek polecilibyście najlepiej z doświadczenia - nie tylko z danych na papierze -:
-możliwie dużo ważnych/przydatnych opcji wyprowadzonych na przyciskach - nie trzeba szukać w menu
-dobry do fotografii dzieci
-nadający się też do ewentualnej fotografii makro ale jako dodatek
-przede wszystkim porządna matryca, z dobrym obrazkiem
Nie pełna klatka, coś dla osoby potrzebującej dobrego aparatu do fotografowania swoich dzieci oraz na wycieczki plus ew makro
budżet Panie budżet :p
70d
60d
50d
40d
bierz co chcesz wszystko będzie dobre.
WYGRAŁEM
XXD mają więcej opcji na przyciskach :lol:
Myślę 3/4 k jako budżet. A tak poważnie to jakiś z tych wymienionych jak np 60D jest do ogarnięcia i ma wyprowadzone podstawowe opcje na przyciski? To ważne. Aparat ma iść dla osoby, która nie chce za kazdym razem wchodzić w zawiłości menu.
Dzięki za odpowiedzi.
P.S Jak się ma np taki 60D do Nikona D7100 pod względem jakości?
60d ma praktycznie wszystko :p brakuje tylko balansu bieli (ja sobie ustawiłem pod przycisk SET)
Testowo d7100 wypada lepiej, w praktyce ja nie wiem, nigdy w ręku nie miałem d71000 :p
Porównaj w sklepie najlepiej :D
jellyeater
26-02-2014, 08:45
60d ma praktycznie wszystko brakuje tylko balansu bieli (ja sobie ustawiłem pod przycisk SET)
Bo balans bieli to sobie ustawiasz na kompie.
Witam,
którą z możliwie nowych lustrzanek polecilibyście najlepiej z doświadczenia - nie tylko z danych na papierze -:
-możliwie dużo ważnych/przydatnych opcji wyprowadzonych na przyciskach - nie trzeba szukać w menu
-dobry do fotografii dzieci
-nadający się też do ewentualnej fotografii makro ale jako dodatek
-przede wszystkim porządna matryca, z dobrym obrazkiem
Nie pełna klatka, coś dla osoby potrzebującej dobrego aparatu do fotografowania swoich dzieci oraz na wycieczki plus ew makro
Wymagania masz raczej dość przeciętne. Konkretne zastosowanie - myślałem, że chodzi o zdjęcia pod wodą, albo na torze F1 :).
Jak cena nie gra roli to Canon 70D. Ma na przyciskach wszystko czego potrzeba, a jak chcesz szybszy dostęp do menu to zawsze możesz wybierać palcem na dotykowym wyświetlaczu. Szklana szybka wyświetlacza jest ze znacznie lepszego materiału niż w 60d - podobnie jak w smartfonach - trudniej ją zarysować.