Zobacz pełną wersję : Sandisk eye-fi 4GB
dominik847
22-02-2014, 20:38
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już może testował kartę sandisk eye-fi dzięki której zyskujemy "wifi" w swoim aparacie ?
z tego co wyczytałem to przesyła jedynie pliki w formacie jpg co mi nie przeszkadza
natomiast ciekawi mnie jak to działa w praktyce i jak jest z prędkością ...
Interesuje mnie ponieważ dużo robię fotografii produktowej i dzięki temu odrazu będę wiedział/widział na dużym ekranie czy mam oczekiwany efekt
Pozdrawiam
Witam.
Używam takiej karty już od jakiegoś czasu. Zrzucam zdjęcia z 50D na tablet, kopiuje faktycznie tylko pliki jpg, sprawdza się całkiem nieźle po kilku, kilkunastu sekundach (w zależności od jakości jpg) jest podgląd na tablecie. Wykorzystywałem to właśnie przy robieniu zdjęć na stocki i nie ma to jak podgląd na dużo większym ekranie niż wyświetlacz aparatu :)
dominik847
23-02-2014, 08:11
i nie ma to jak podgląd na dużo większym ekranie niż wyświetlacz aparatu
Dokładnie o to mi chodzi .. tylko w moim przypadku bardziej zrzucanie na lapka ..
Powiedz mi jeszcze wyczytałem że podobno te karty podczas dłuższej pracy się stosunkowo mocno nagrzewają ? Przejmować się tym ?
Szczerze mówiąc to nie zwracałem na to uwagi;) Karta siedzi w aparacie, a żadnych dziwnych objawów mogących wskazywać na przegrzewanie nie zauważyłem, także raczej nie ma się czym przejmować, a moja w dodatku jeszcze pracuje przez przejściówkę SD-CF.
dominik847
25-02-2014, 21:38
M!nek
A powiedz mi jeszcze jak jest w kwestii przesyłania jedynie JPG
bo rozumiem że jak strzelamy JPG to jest ok
A co w przypadki opcji RAW + JPG ? przerzuca nam same JPG i jest OK a RAW'ow nie rusza czy też próbuje RAW'a wysłać i ze względu że tego nie robi ze względu na ograniczenia to wtedy coś zawiesza/pasuje etc... ?
Co do RAW+JPG to dokładnie tak przerzuca JPG zostawiając RAW w spokoju (tak jakby go na karcie nie było), żadnych dziwnych zachowań nie zauważyłem.
dominik847
26-02-2014, 20:13
Super sprawa o to mi chodziło ;)
Zamawiam ;))