Zobacz pełną wersję : Canon 5D mkIII - Naprawa/kalibracja gwarancyjna Serwis Canon w Niemczech.
Kalibrował ktoś swoją puszkę na gwarancji w serwisie w Niemczech?
Potrzebuję Waszej pomocy, porady - jak przesłać do kalibracji na gwarancji aparat do serwisu w Niemczech.
Jak wcześniej się z nimi dogadać i jakie są koszta przesyłek.
1-wlacz komputer
2-odpal google
3- napisz w wyszukiwarce"paczka kurierskA do niemiec"
4-czytasz/wybierasz/placisz/wysylasz
5-popros kogoś kto szprecha albo zna langłycz
1-wlacz komputer
2-odpal google
3- napisz w wyszukiwarce"paczka kurierskA do niemiec"
4-czytasz/wybierasz/placisz/wysylasz
5-popros kogoś kto szprecha albo zna langłycz
Ad. 5.
Właśnie tu proszę...
A dodatkowo zależy mi na tym, żebym znalazł człowieka, co już wysyłał sprzęt na gwarancji i ma "doświadczenie".
Do którego serwisu przesłać w Berlinie, czy Hamburgu?
Bez urazy becek, ale tak troche z buta potraktowałeś kolegę... ziemia jest okrągła.
@guziec Znasz angielski lub niemiecki?
Najprościej jest zadzwonić i dogadać detale: Tel: 030/91 58 90 12.
Jednak przede wszystkim musisz się zarejestrować tutaj (http://www.canon.de/For_Work/business-services/hard_software_services/iR_low/registrierungsformular.aspx).
Dzięki sebfoto za info.
Rozmawiałem z człowiekiem z Aroser Allee 60, Berlin. Na dzień dobry facet powiedział, że słabo u niego z angielskim, a ja niemieckiego niestety nie znam.
Otrzymałem informacje, że teka kalibracja trwa u nich około tygodnia, plus czas na przesyłki kurierskie. Czyli realny czas przez jaki nie mam sprzętu to prawie dwa tygodnie.
Niestety nie mogę pozwolić sobie na taką przerwę. Sprzęt musi pracować na siebie...
Może kiedyś otworzy się u nas coś konkurencyjnego do csi, co podniesie poziom i jakość obsługi serwisowanego sprzętu i co najważniejsze jakość świadczonych napraw.
Konkurencja na rynku najlepiej motywuje do poprawy jakości...