Zobacz pełną wersję : Yn 560II 2 kurtyna.
Hej.
Szybkie pytanie, czy w tej lampie synchronizacja z 2 kurtyną powinna działać?
W 40d nie mam możliwości wejścia w ustawienia lampy i zmiany synchro na 1 lub 2 zasłonę a w jakiejś instrukcji widziałem że powinno działać.
Domyślam się że był błąd w tej instrukcji no ale zapytam, bo może mam wadliwy egzemplarz?
ta lampa nie ma opcji błysku na drugą kurtynę
ta lampa nie ma opcji błysku na drugą kurtynę Kolejny raz powtarzana bzdura. Synchronizacja na druga kurtynę to funkcja aparatu a nie lampy. Natomiast faktem jest, że w 40 D nie uruchomi się z tą lampą opcji synchronizacji na drugą kurtynę bowiem aparat nie widzi tej lampy jako systemowej i nie chce z nią gadać. Żeby było śmieszniej - systemowej 420 EX również nie widzi.
Kolejny raz powtarzana bzdura. Synchronizacja na druga kurtynę to funkcja aparatu a nie lampy.
Pewny jestes?? Na chlopski rozum tak powinno to wygladac, to aparat decyduje kiedy wyzwolic lampe. Niestety lampa baez tej funkcji nie bedzie dzialac na druga kurtyne, nawet jak aparat ma taka mozliwosc.
Yn560 ma tylko jeden pin w stopce, do wyzwalania blysku, trudno zeby aparat mogl rozpoznac lampe.
Fotopstryczek
07-02-2014, 19:29
Jedyna możliwość to użycie wyzwalacza YN-622C.
Aparat mógłby mieć wiele funkcji dla manualnych lamp, ale po co jeśli Canon takich nie robi? ;)
Pewny jestes?? A jak Ci się wydaje?
Niestety lampa baez tej funkcji nie bedzie dzialac na druga kurtyne ???
Yn560 ma tylko jeden pin w stopce, do wyzwalania blysku, trudno zeby aparat mogl rozpoznac lampe Inaczej pisałem.