Zobacz pełną wersję : Canon 60D!
Hej mam problem zakupiłem dziś Canon 60D
wszystko pięknie akumulator, karta pamięci włożona i co i aparat nie chce się włączyć?!
Wina akumulatora? Temperatura? Czy jak?
Aktualnie go ładuję ale strasznie panikuje
...
Aktualnie go ładuję ...
To jak naładujesz i nie będzie działał to wtedy pisz :mrgreen:
ale czy to normalne ?
to moja pierwsza lustrzanka
Normalne, też tak miałem z 60D, i pewnie ze wszystkimi jest podobnie. Ale zamiast paniki odczuwałem zniecierpliwienie ;)
Jak aparat jest zepsuty to jest to całkiem normalny objaw. A tak poważnie to naładuj akumulator (nawet kilka minut wystarczy) i włóż do aparatu. Jak nie wstanie to znaczy, że coś jest nie tak. A nowy ten aparat czy używany? Na gwarancji?
Nowiutki dzisiaj kupiony.
Ładuje do pełna, myślę że włączy się :/
LP-E6 to bateria litowo-jonowa, nie trzeba ładować do pełna. To nie czasy baterii niklowo-kadmowych czy niklowo-metalowo-wodorkowych, gdzie doładowywanie powodowało zmniejszenie pojemności i skrócenie żywotności. Ale i tak wszyscy wolą dmuchać na zimne...
Moj miał 2 kreski po zakupie. Ale refabrykat... więc się pewnie nie liczy :D:D :D
Z drugiej strony, powinna być choć trochę naładowana... Choćby po to by można było sprawdzić sprawność puszki przy zakupie. W moim 60D bateria miała przy zakupie w sobie co nieco prądu. Dymek, sprawdź i daj znać... azali hula krasula :D
dwie sztuki miałem 60d, bo pierwsza przyszła z błędem i obie miały baterie rozładowane na maxa.
ludziska, dzięki za pomoc.
okazało się, że bateria była padnięta :P
aparat działa sprawnie i wszystko jest ok :D
na przyszły raz mniej emocji :P
o baterii powinien Ci powiedzieć sprzedawca
a teraz dobrej zabawy!
No i super! Życzę miłego focenia, puszka naprawdę fajna. I dobrych szkieł do niej :)
w pudelku była instrukcja obsługi-przeczytac ja to nie wstyd
zwycięstwo
04-02-2014, 23:17
w pudelku była instrukcja obsługi-przeczytac ja to nie wstyd
Mało kto czyta instrukcje - ogólnie instrukcje, czy to od telefonu, czy od aparatu. Przecież to nie wstyd pytać, kto pyta nie błądzi.