Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 5D MK1 Nie działa przycisk gwiazdka

Zaag
10-01-2014, 13:30
Witam serdecznie,

Mam Canona 5D MK1. Spadło mi trochę kropel wody na róg aparatu i woda weszła przez przyciski lupek pod małym wyświetlaczem. Aparat zwariował. nie wyświetlał na górnym wyświetlaczu nic i w wizjerze raz łapał raz nie. wysuszyłem go suszarką i zaczął działać. wszystko działa, robi zdjęcia itp ale od tamtej awarii przestał działać drugi przycisk ( gwiazdka). pierwszy działa ok.

Orientujecie się może co mogło się zepsuć, ile może to kosztować i gdzie najlepiej w warszawie się udać aby to naprawić?

Pozdrawiam

Merde
10-01-2014, 13:51
Najciemniej pod latarnią?
Autoryzowany serwis CSI (Serwis Foto i Video - Naprawa aparatów fotograficznych i kamer wideo - CSI (http://www.e-csi.pl)) znajduje się właśnie w twoim mieście.

KuzynPit
10-01-2014, 14:25
A czy przypadkiem nie robisz na M zdjęć i wtedy klikasz na gwiazdkę? Bo jeśli tak to gwiazdka nie będzie Ci działać na manualu? Sprawdź A, T, P czy tam działa:) jak nie to żytnia.

Zaag
10-01-2014, 16:09
Miałem wcześniej ustawiony AF pod tym przyciskiem i nie działa. Jak jestem w podglądzie zdjęć też nie pomniejsza.

Różnie piszą o żytniej dlatego najpierw chciałem tutaj zasięgnąć opinii co do ew. kosztów / rozmiarów naprawy