Zobacz pełną wersję : Prawdziwi profesjonaliści :-)
"my weselami tylko dorabiamy" :-)
Dlaczego Kania Media on Vimeo (http://vimeo.com/77445859)
oddaj 2 min z mojego życia!
sorry ale nie mogłem się powstrzymać 8-)
maciek12ss
07-01-2014, 12:27
mało nie wyplułem kanapki jak oglądałem :) hehehEe bajery i inne wizualizacyjne urozmaicenia prosto z TV
hahahaha :DDDDDDDDDDD
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
RobertON
07-01-2014, 13:11
Dobre, pracujemy w telewizji...dorabiamy na weselach, to taka fucha, no wie Pani.
Oczywiście sprzęt własny i podatki też opłacone... a ty tu pracuj na swój ZUS.
Ciekawe - pod spodem widnieje napis:
"Sorry, comments have been disabled by the owner of this video."
Wonder, why...
Tak zle placa w televizji ze trzeba "dorabiac"...?
Z ktorej epoki sa ci profesjonalisci, bo taki film jak maja na swojej "pro" reklamie, to juz dzieciaki potrafia zrobic?;)
jaropienza
07-01-2014, 16:17
Najśmieszniejsze ze są ludzie i to nie mało którzy kupią "to cos". Aż sie nie dobrze robi
Pozdrawiam
Jarek
digital.photography
07-01-2014, 16:32
De gustibus non est disputandum czyli "O gustach się nie dyskutuje"... a korci strasznie, nie powiem:]
Nie ładnie tak się nabijać. Ale fakt że ten tekst z dorabianiem na weselach to nie do końca przemyślany. Efekt noktowizora mnie rozwalił ?
Najśmieszniejsze ze są ludzie i to nie mało którzy kupią "to cos". Aż sie nie dobrze robiNie aż tak "niemało" - spójrz do kalendarza ;) aczkolwiek faktycznie parę jeleni jest. Chyba że to tak profilaktycznie dodane, żeby klient nie pomyślał, że pusto :)
homesicalien
07-01-2014, 20:53
Olśniło mnie! Ja myślałem, że harując na życie tracę cenne dni, godziny, miesiące zdobywania doświadczenia w tym co naprawdę lubię robić, a tu się okazuje, że to moja najwieksza zaleta jako fotografa :-D
To znaczy z czego tak konkretnie wynika, że to nie są profesjonaliści ?
Też chciałbym się pośmiać...
homesicalien
07-01-2014, 21:19
" Wszyscy na rynku chwalą się i obwieszczają: „Jesteśmy profesjonalistami”… cóż to znaczy? NIC! To najczęściej banał „weselnych zawodowców”, którzy żyją z tych realizacji: od wesela do wesela za ABSURDALNE pieniądze!!! Firma KANIA MEDIA to alternatywa dla „odpustowych kamerzystów”. MY ŻYJEMY Z PRACY W TELEWIZJI!!! Każdy z operatorów kamer na weselu marzy, by pracować w telewizji, ale nie ma na to szans, bo jest za słaby i on i jego sprzęt!"
Strach oglądać telewizję.
a najśmieszniejsze jest to że taki etatowy kamerzysta telewizyjny który kręci zajawki ze statywu w sejmowych kuluarach lub taki co to tylko filmuje w studio na woronicza - wysłany na wesele w pojedynkę zginąłby jak ta szara mysz...
Zbyszko666
07-01-2014, 22:45
Hajdefiniszyn.. miazga po prostu - nie ma lepszych w świecie.
trothlik
10-01-2014, 00:19
To znaczy z czego tak konkretnie wynika, że to nie są profesjonaliści ?
Też chciałbym się pośmiać...
poważnie pytasz???
poważnie pytasz???
No pewnie.
Jak rozumiem są to faceci, którzy pracują w TV, kręcą tam jakieś reportaże, dorabiają sobie robiąc fuchy na ślubach. No to chyba są profesjonaliści.
Może coś mi umyka ale tyle konkretów się doszukałem.
Wielokrotnie byłem zmuszany do oglądania "reportażu ze ślubu". No i był znacznie gorszy od dowolnego chłamu z TV.
LOL. Efekty specjalne mnie rozwalily!
Kolekcjoner
11-01-2014, 15:21
Wielokrotnie byłem zmuszany do oglądania "reportażu ze ślubu". No i był znacznie gorszy od dowolnego chłamu z TV.
Niestety mam podobne doświadczenia. I to z materiałami rzekomo robionymi przez "zawodowych" ślubniaków z dużym stażem i dobrym sprzętem. Rażące błędy i to na poziomie podstawowego warsztatu filmowego - bynajmniej nie chodzi mi tu o żaden ahtyzm ;)..
LOL. Efekty specjalne mnie rozwalily!
Co do filmiku reklamowego to co innego. Profesjonalisty od reklamy przy tym nie było.
Podejrzewam, że profesjonalista od reportażu tzw. normalnego nie skopiuje dobrze maniery, która ukształtowała się w branży ślubnej.
Albo ją oleje albo spróbuje nieudolnie naśladować i to może już być zabawne.
Mam wrażenie, że prezentowane w filmiku "efekty specjalne" to już ukłon w stronę popisów specjalistów z branży ślubnej, bo w TV się czegoś takiego nie widuje.
homesicalien
11-01-2014, 17:10
Moim zdaniem sprawa sprowadza się do tego, że można "pracować w tv", albo pracować w tv. Sam bym to podawał w swoim życiorysie zarabiając jako pro kamerzysta, ale tylko jeśli coś by się za tym kryło. Tak samo można np. odrobić 4 lata praktyk w biurze i na budowie (nawet bez lewych wpisów w dzienniku), zdać egzamin, mieć pełne uprawnienia budowlane i nadal nie oznacza to, że można takiemu człowiekowi powierzyć budowę, czy poważny projekt, by nie skończyło się to katastrofą w najlepszym razie finansową.
TV i śluby to zupełnie różne bajki, ale od kogoś kto nagrywanie ma we krwi raczej oczekuje się większego wyczucia estetyki niezależnie od rodzaju materiału.
Kaczmar199
13-01-2014, 12:32
Nie rozumiem trochę wszystkich "pro uber koksów" na tym forum. Śmiejecie się z tego reportażu, ale to wcale śmieszne nie jest. Skoro Kania Media nagrywa reportaże ze ślubów/wesel i "młodym" się to podoba nie widzę powodów żeby się z tego śmiać. Pewnie powiecie, że w takim razie młodzi nie mają gustu i w ogóle nie maja pojęcia o reportażu, ale uwaga: oni tego pojęcia mieć nie muszą. Panowie z Kania robią sobie pieniążki mając wszystko w pupie. Szkoda tylko, że zabierają pracę komuś kto się na tym zna, ale to już inna kwestia. Mógłbym tutaj roztrząsać ten wątek, ale i tak każdy będzie obstawiał przy swoim.
Skoro jesteś super pro, to świetnie (sam lubię zachwycać się dobrymi pracami), ale to wcale nie jest powód żeby śmiać się z innych.
poszukiwacz2006
13-01-2014, 14:08
Trzy strony "darcia łacha" z firmy, która wybrała taki a nie inny sposób na reklamę. Mam wrażenie, że sporo osób trudniących się fotografią ślubną, powinno sobie przyswoić podstawowe elementy ekonomi. TU DZIAŁA RYNEK!
Skoro ktoś to kupi i mu się to podoba, to w czym jest problem? Skąd ten śmiech i kpina? Gust, warsztat, "ahtyzm"? Takie coś liczy się może na wystawach, w muzeach, wernisażach itp. Jeżeli jest klient to wszystko jest ok. Byle by tylko fiskus dostał co jego :-). Mnie ten filmik zupełnie nie przekonuje, ale tym co zazdroszczą przejętych klientów proponuję popracowanie nad zwiększeniem skuteczności własnej reklamy ( bo wierzę, że gust, warsztat, ahtyzm mają dopracowane do perfekcji).
Pozdrawiam
Śmianie, śmianiem, ale poglądalność nabijamy :mrgreen:
Śmianie, śmianiem, ale poglądalność nabijamy :mrgreen:
I o to chodzi ...
Faktycznie jak się ogląda to trochę razi. Efekt noktowizora ... dla mnie bomba :)
Ale właściwie kim są profesjonaliści ... Ci ze sprzętem za "miliony"? Ci co mają masę zleceń? Czy może jeszcze ktoś inny? W gruncie rzeczy ilu z takich osób co patrzą na to z góry teraz zaczynało od kolorowych ramek, wklejek na tle zachodów itp.
homesicalien
13-01-2014, 15:19
Nie wiem jak inni, ale ja nic nie mam do tego, jakiej jakości usługi sprzedaje ów kamerzysta. Jeśli już, to jedynie w kontekście tego, w jaki sposób wyrażają się o kolegach z branży. Jak wrzucają wszystkich niepracujacych w tv do jednego worka.
Niemniej temat nie wart dłuższych dywagacji.
A czy to czasem nie jest tak, że dla firmy ważne jest zadowolenie klientów (czyli następni klienci)? Robią tak, a nie inaczej, pokazują, jakich efektów można się spodziewać, klient albo jest wniebowzięty, albo nie. Z punktu widzenia wykonawcy ważne jest zarobienie na życie, a nie tworzenie SZTUKI. Taka widać jest nisza (podejrzewam, że niemała) i taka odpowiedź rynku. A SZTUKĄ, to panowie mogą się zajmować po godzinach. A reklama nie musi być ładna, musi być skuteczna. I żeby nazwa firmy się utrwaliła:)
A czy to czasem nie jest tak, że dla firmy ważne jest zadowolenie klientów (czyli następni klienci)? Robią tak, a nie inaczej, pokazują, jakich efektów można się spodziewać, klient albo jest wniebowzięty, albo nie. Z punktu widzenia wykonawcy ważne jest zarobienie na życie, a nie tworzenie SZTUKI. Taka widać jest nisza (podejrzewam, że niemała) i taka odpowiedź rynku. A SZTUKĄ, to panowie mogą się zajmować po godzinach. A reklama nie musi być ładna, musi być skuteczna. I żeby nazwa firmy się utrwaliła:)
też tak uważam ... znam ludzi co robią fotki, że wbija w fotel i siedzą w domu bo mało zleceń i znam takich co zdjęcia "kupa" a interes się kręci.
Tak na prawdę to takich "speców" jest wielu a widziałem już wiele różnych dziwnych rzeczy i wykonań. I tak jak ktoś powiedział skoro znalazł się klient i płaci nic nam do tego, jego wybór.
Ale zasadniczo rażą mnie stwierdzenia, że każdy marzy by pracować w telewizji, my się znamy a oni kręcą do kotleta itd. itp. Po czym wrzuca się takie g... .
Konkurencja na rynku pojawia się non-stop i czasami młodzi ludzie z małym doświadczeniem potrafią robić lepszy materiał niż spece z 30 letnim stażem. Także dla mnie praca w TV to, żaden argument.
Ja osobiście staram się trzymać jednego przysłowia myśląc o mojej konkurencji:
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon
Gabriela Binczak (http://fotografiagabrielabinczak.blogspot.com/)
"Wszystkie fotografie wykonywane prze ze mnie są profesjonalne."
trothlik
29-01-2014, 22:25
No ja tam profi nie jestem ale za te pstryki kasę brać?
W ramach praktyki to komuś za darmo bym i postrzelał...
adam1004a
29-01-2014, 23:24
pozbyłem sie kompleksów
"Wszystkie fotografie wykonywane prze ze mnie są profesjonalne."Jesteście okrutni. Modeling zabija.
No ja tam profi nie jestem ale za te pstryki kasę brać?
[...]
O tym samym pomyślałem przeglądając ten link.
O, jaka profesjonalna strona WWW.
Analogicznie do Pani Gabrieli powiem krótko. Wczoraj przejechałem samodzielnie ze Szczecina do Warszawy. Szukam pilota na Rajd Dakar w przyszłym roku.
Element7th
30-01-2014, 11:24
Urzekły mnie tła na ślubnych, szczerze... :)
A lewitujące na tle tego tła postaci nie? :mrgreen:
Urzekły mnie tła na ślubnych, szczerze... :)
Cytując klasyka: "Byłem w górach i na plaży..." :D
troglodyta
30-01-2014, 12:18
właśnie w tym się wyraża profesjonalizm, że za "takie pstryki" bierze pieniądze :P
I jaki z tego morał. Pośmialiśmy się, a kobitka i tak jest przekonana, że jest profi.
--- Kolejny post ---
właśnie w tym się wyraża profesjonalizm, że za "takie pstryki" bierze pieniądze :P
Dobre!
To tak jakby ktoś sprzedawał łby śledzi po 10zł/kg, bo są zalecane na rozwój intelektualny.
No dobrze, ale 15zł/kg kosztuje cały pełnowartościowy śledź. "O widzę, że zaczyna działać" - odpowiada sprzedawca :).
profesjonalnie oznacza że za zdjęcia bierze się kasę - tyle i tylko tyle, jeśli klienci płacą to widać problemu
tak się patrzy obiektywem!!!
https://canon-board.info/imgimported/2014/01/041JPG-2.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/-CQ_yK7B_GEs/Uscvkg4ZLnI/AAAAAAAAD6g/P75OnqcjhbQ/s1600/041.JPG)
Cytując klasyka: "Byłem w górach i na plaży..." :D
No i w bambusianej dżungli tysz...
Zejdźcie z dziewczyny, bo jeszcze sobie coś zrobi.
Element7th
30-01-2014, 14:07
Zejdźcie z dziewczyny, bo jeszcze sobie coś zrobi.
Niech sobie popełni jakiś kurs fotografii na przykład ;)
Wczoraj przejechałem samodzielnie ze Szczecina do Warszawy. Szukam pilota na Rajd Dakar w przyszłym roku.
Mam czapkę pilotkę. Nadaję się ? :mrgreen:
Nie ma co sie smiac, takie sa realia i kazdy o tym wie, dlatego jakby "luszczanki" byly drozsze to pewnie mniej bylo by "pro".
Dzisiaj "pro" to nie koniecznie ktos kto robi cos dobrze, a raczej bierze za to pieniadze.
O, jaka profesjonalna strona WWW.
Analogicznie do Pani Gabrieli powiem krótko. Wczoraj przejechałem samodzielnie ze Szczecina do Warszawy. Szukam pilota na Rajd Dakar w przyszłym roku.Skontaktuj się z mężem P. Gabrieli.
w sumie jak dajo piniondze to one je biero
odwieczne prawo rynku :)
tak się patrzy obiektywem!!!
bo patrzyć trzeba umić nawet obiektywem
U nas w Koninie to co drugi reklamujący się to poziom " Gabrieli "...
polecam
ĐŃŃ ŃаПОо инŃĐľŃĐľŃнОо в инŃĐľŃноŃĐľ! - Đак но надО ŃниПаŃŃ ŃвадŃĐąŃ (http://pryf.livejournal.com/4211139.html)
trochę inspiracji!
polecam
ĐŃŃ ŃаПОо инŃĐľŃĐľŃнОо в инŃĐľŃноŃĐľ! - Đак но надО ŃниПаŃŃ ŃвадŃĐąŃ (http://pryf.livejournal.com/4211139.html)
trochę inspiracji!
Dzięki, jest o czym myśleć, podoba mi się pomysł z bagietką i felgami.
Pomysly bardzo oryginalne...:lol:
Kto w branży ślubnej jest lepszy, ten kto robi zdjęcia z których tu się naśmiewacie, ale ma klientów i kasę, czy ten kto według siebie robi zdjęcia profi, art, itd, ale wiecznie narzeka że klientów nie ma, bo mu fotoziutki rynek psują?
Przypomina mi się taki wiersz:
Dwaj portretów malarze słynęli przed laty:
Piotr dobry, a ubogi. Jan zły, a bogaty.
Piotr malował wybornie, a głód go uciskał,
Jan mało i źle robił, więcej jednak zyskał.
Dlaczegoż los tak różny mieli ci malarze?
Piotr malował podobne, Jan piękniejsze twarze.
(Ignacy Krasicki)
pan.kolega
02-02-2014, 12:57
Mnie jako światowca 8-) i bywalca takie egzotyczne zdjęcia ślubne nie szokuja - jest popyt to jest i podaż. Np. jeśli gdzieś na świecie jest poyt na kocinę ( czyli mięso kota) to znajdzie się rzeźnik, który taki towar zaoferuje. Ja bym nie kupił ale jak kto lubi....
Jednak, muszę szczerze przyznać, że krajobrazy pani Gabrieli mnie zaszokowały i poczułem mdłości na ich widok...:shock::o
dziendobry
03-02-2014, 11:57
Co za idiotyzm spotkałem tutaj na stronie...ciekawy jestem po co takie strony zostały stworzone? Ludzie Wy naprawdę nie macie chyba żadnego zajęcia tylko latanie po Internecie z palcem w 'dupie'. Porażka. Proponuję zamiast ślęczenia godzinami przed tak bzdurnymi stronami i wpisami zamienić ten czas w porządną uczciwą pracę. Patologia społeczeństwa takiego, które zajmuje się tylko plotami a do tego jeszcze pijaństwem i łajdactwem. DzieńDobryDebile
Czy jest na sali lekarz i moderator?
jak się poprawiło nicka z dzieńdobrydebile to trzeba jeszcze podpis pod postem poprawić żeby było spójnie.
homesicalien
03-02-2014, 12:29
To co? Teraz możemy krytykować personalnie? :-D
polecam
trochę inspiracji!
To się nie dzieje...
... do tego jeszcze pijaństwem i łajdactwem...
... i złodziejstwem "bo każdy pijak to złodziej" cytując klasyka.
dziendobry,
Śliczny forumowy debiut. My też cię lubimy.
Ciekawe ilu userów tego forum zdołało, tak jak ty, zarobić czerwoną kartkę za pierwszego napisanego na canon board posta.
--- Kolejny post ---
To się nie dzieje...
Obawiam się, że jednak tak...
Przyznam, że miałem przeczucie że taka reakcja jest prawdopodobna. W końcu Pani Gabriela reprezentuje nasze barwy i może zaglądać na CB.
No cóż, nie każdy zaliczył taką ostrą jazdę i nerwy puściły.
Jest takie przysłowie - kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.
Pani Gabriela zasiała na swej stronie - i zebrała na CB.
My zasialiśmy - i też zebraliśmy.
Jeśli oprócz, ekhem, "udanego inaczej" forumowego debiutu domniemanej pani Gabrieli owo sianie i zbieranie zmotywuje kogoś do chwili zastanowienia nad dotychczasowymi owocami swych działań i pracą nad swoimi umiejętnościami - to będzie z owego siania i zbierania, mimo wszystko, pożytek.
I tym optymistycznym, mimo wszystko, akcentem proponuję zakończyć temat pani G i jakości jej fotoprodukcji.
trothlik
04-02-2014, 00:13
No jasne że zastanowić się warto.
Jednak, ja tak myślę, tu chyba bardziej chodzi nie tyle o "super mega ultra turbo wyczesane" zdjęcia ile o podejście autorki.
To że czyjeś zdjęcia są profesjonalne (nienaganne pod różnymi względami) powinni chyba oceniać ludzie z zewnątrz. Jeżeli ktoś mówi że jest specem i się zna to znaczy że nie zna się na tyle na ile powinien.
Wydaje mi się ze ta pani zagalopowała się w zarozumialstwie albo chyba nie bardzo miarkuje co znaczy słowo "profesjonalizm".
Tzn ze kazdemu trzeba przytakiwac, bo krytykujac mozna i "oberwac" od niektorych "pro"?
dziendobry,
Ciekawe ilu userów tego forum zdołało, tak jak ty, zarobić czerwoną kartkę za pierwszego napisanego na canon board posta.
.ale sie przestraszył tej czerwonej kartki
Co za idiotyzm spotkałem tutaj na stronie...ciekawy jestem po co takie strony zostały stworzone? Ludzie Wy naprawdę nie macie chyba żadnego zajęcia tylko latanie po Internecie z palcem w 'dupie'. Porażka. Proponuję zamiast ślęczenia godzinami przed tak bzdurnymi stronami i wpisami zamienić ten czas w porządną uczciwą pracę. Patologia społeczeństwa takiego, które zajmuje się tylko plotami a do tego jeszcze pijaństwem i łajdactwem. DzieńDobryDebile
Czyżby Pani Gabriela zawitała na forum?
Element7th
04-02-2014, 16:44
Tyle wejść na stronę odnotowała, że zaciekawiła się źródłem swojej popularności :)
Niestety zniknęły z galerii "najciekawsze" pozycje.
"Przypadek? Nie sądze!";)
trothlik
04-02-2014, 20:06
Tyle wejść na stronę odnotowała, że zaciekawiła się źródłem swojej popularności :)
Niestety zniknęły z galerii "najciekawsze" pozycje.
"Przypadek? Nie sądze!";)
"Psipadek?"
Nie potrafisz nie pchaj się na afisz itepe itede....Chyba każdy rozsądny w miarę człowiek liczy się z odzewem, takim czy innym po opublikowaniu swoich prac.
A jak ktoś chce zbierać tylko "achy" i "ochy" to proponuje wklejać zdjęcia na fejZbuka... tam każdy wychodzi super...
To raczej facet pisał.
trothlik
04-02-2014, 22:18
To raczej facet pisał.
Może tak a może nie... uderz w stół...bo inaczej po co taki głupi post wstawiać
To raczej facet pisał.
Jakbym był Panią Gabrielą i chciałbym odsunąć od siebie podejrzenia, też bym napisał w męskiej formie:)
PS. Ktoś wie co stało się ze wspaniałym fanpejdżem "Fotograficzna ch****a z grzybnią" na FB? Bo rozpłynął się.. Przypadek?
Zawodowy fotograf z dużym doświadczeniem wykona usługę z każdej uroczystości w studio i w terenie, w zakresie fotografii oraz wideofilmowania po przystępnej cenie
Ogłoszenie - FOTO-VIDEO , (http://www.lm.pl/ogloszenie/45977/5171402/foto-video_),
Zawodowy fotograf z dużym doświadczeniem wykona usługę z każdej uroczystości w studio i w terenie, w zakresie fotografii oraz wideofilmowania po przystępnej cenie
Eeee, nie przesadzał bym.
Po prostu poprawnie naświetlone nudne zdjęcia. Żałosnych wpadek i przesadnej tandety odpustowej nie dostrzegam, wybitnych ujęć również...
Że co????? wali tandetą aż mi spojówki wypaliło. Podstawowych błędów w kadrowaniu też nie brakuje, tak jak i umiejętności posługiwania się lampą. Klasyczny foto-ziutek niewiele przewyższający poziomem foto-knyta.
Kolekcjoner
16-03-2014, 20:25
Nie widzę żadnego sensu nad takim pastwieniem się nad czyimiś dokonaniami.
Nie ma po co tego dalej ciągnąć.