PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw ze światłem ciągłym z plastrem miodu

mikser
06-01-2014, 17:07
Witajcie :)

Chciałbym zapytać Was o pewną rzecz. Mianowicie wiem, że błyskowe światło jest lepsze ale, że dopiero zaczynam a jednocześnie jest to tylko hobby, z którego będę korzystał raz na miesiąc półtora, na razie decyduje się na światło ciągłe plus zestaw teł polipropylenowych. Czyli absolutne minimum, ale nie jest to na razie ani zarobkowe ani nic, więc nie chcę wydawać masy pieniędzy do ćwiczeń. Jak się nauczę to może coś na raty lepszego wezmę :) No ale do rzeczy, jako że światło ciągłe to chyba nieco mniejszy wybór modyfikatorów światła. Coś takiego np z softboxem (choć wolałbym ciut taniej, bo jeszcze tła itd) ZESTAW softbox + lampa ciągłe 180W + statyw 225cm (3784493296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/zestaw-softbox-lampa-ciagle-180w-statyw-225cm-i3784493296.html) znalazłem. No i właśnie kulminacja czy do ciągłego może jakiś sensowny plaster miodu czy się nie da? zależy mi na ukierunkowaniu światła, by oświetlać tylko część modelki, drugą lampę mogę kupić jakąś zwyklejszą do doświetlania reszty chyba?

Tak jak mówiłem wiem, że błyskowe lepsze, ale to na razie nie na moją kieszeń a i cudów nie potrzebuje, tylko za bardzo nie wiem pod jakimi hasłami szukać.

namoamo
06-01-2014, 17:12
Ale co chcesz w ogóle fotografować?

mikser
06-01-2014, 17:15
Napisałem :) przy plastrze miodu - część modelki, tzn ogolnie modelke, ale wlasnie z tym uwydatnieniem sporo.