PDA

Zobacz pełną wersję : 500D z przebiegiem 50K klatek - ile jest wart?

seklerek
06-12-2013, 21:43
Jak w temacie, chcę sprzedać moją zasłużoną 500-kę i kupić sobie coś lepszego, pokroju 700D albo 70D. Nie mam pojęcia ile może być wart, ale wydaje mi się, że za zestaw z kitem 18-55, 2 bateriami i kartą 8GB mogę go sprzedać za ok. 1100 zł. Aparat jest w bardzo dobrym stanie technicznym i dobrym wizualnym. Przebieg, sprawdzany Magic Lantern, wynosi 49 tysięcy zdjęć w 4 lata. Co o tym sądzicie? Chciałbym usłyszeć opinię kogoś zaznajomionego z cenami używanego sprzętu. Pozdrawiam!

Norberto
06-12-2013, 21:53
Miałem 500-tkę. Sprzedałem 2 miesiące temu z podobnym przebiegiem (może z 10k niższym) za 1300zł ale poza KITem dorzuciłem GRIP (zamiennik), dwie baterie, 2 karty SD i pare dupereli z zestawu. Ogólnie wtedy patrzyłem to cenowo chodziły za niższe kwoty ale że dorzuciłem troche gadżetów to dałem i wyższą cenę żeby było z czego obniżać w razie nie sprzedania. Sprawdź na Allegro jak chodzą używki tego modelu i co w zestawie dodają, potem wystaw z atrakcyjną ofertą za wyższą cenę. Jak nie sprzedasz to pare zł obniż :) Tyle że najlepiej zrób ładne i zachęcające zdjęcia oraz zadbaj o porządny i czytelny opis zestawu :)
W kwestii przesiadki się na coś lepszego - jak chcesz na coś lepszego to pomiń 700D bo to ta sama klasa. Weź coś z wyższej półki. Ja trafiłem na dobrą okazję i nabyłem (jeszcze przed sprzedażą 500D) w dobrym stanie 5D Classic :)

FOTO-PAN
06-12-2013, 22:07
przejrzyj ceny z ostatnich 2 miesięcy na alegroszu 500d - Lustrzanki - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/listing/listing.php?closed=1&id=110621&order=td&search_scope=closed&string=500d)