Zobacz pełną wersję : Canon 20d Aparat--Komputer połączenie
Cześć, piszę ponieważ mam problem z Canonem 20d który nie może się zainstalować. Nawet po włożeniu płyty to i tak nic nie daje. Dokładnie ten sam model ale inny aparat nie ma z nim żadnego problemu wszystko działa a po podłączenia pierwszego nic się nie da zrobić nie może się zainstalować.
Wie ktoś co to może być?
Pozdrawiam
Co rozumiesz przez "Canon się nie chce zainstalować"? Co robisz, co chcesz uzyskać, jaki masz system operacyjny na komputerze?
FOTO-PAN
21-11-2013, 23:03
na windows 7 lub 8 nie da się zainstalować tego aparatu ale żeby można było zrzucać na kompa zdjęcia po usb proponuje ustawić w menu aparatu zakładkę Communicaton na opcje Print/PTP w 5D to działa
FOTO-PAN
21-11-2013, 23:37
dokładny opis EOS 20D (http://www.canon.pl/Support/Consumer_Products/products/cameras/Digital_SLR/EOS_20D.aspx?faqtcmuri=tcm:125-1074099&page=1&type=faq)
System operacyjny ma znaczenie. Oprogramowania z płyty dodawanej do Canona EOS 650D nie można zainstalować na Win XP 64-bit PRO EN.
Na każdym win się da zainstalować.Albo mi się instalowało. Pogrzebałem w ustawianiach i się udało już się łączy. Dzięki za pomoc.