PDA

Zobacz pełną wersję : 1d mark III - wadliwa seria AF

Da__FreaK
17-11-2013, 16:16
Pytanko z granicy serwisu.
Czy komuś z Was wymienili może uklad AF z wadliwego seryjnie marka III ? Wiem ze taka akcje za free przeprowadzał cannon. Zastanawiam sie nad wysyłka swojego marka na żytnią do sprawdzenia tego AF...Na pewno mam egzemplarz z wadliwej serii 54....

Kolekcjoner
17-11-2013, 20:24
Mojemu znajomemu wymienili w Berlinie. Cała komora lustra z przyległościami - co ciekawe pomijając AF to i AWB zaczął po tym działać normalnie.

Da__FreaK
18-11-2013, 10:02
Do Berlina mam 120 km :) Ale najpierw chce wysłać na żytania z informacja ze to wadliwa seria i chce wymiany która canon zobowiazał się robić za darmo :) Zebym niemiecki ogarniał to pewnie od razu by do Berlina poleciał :)

krzychul
20-11-2013, 03:47
Nie wyolbrzymiałbym tej wady tak bardzo, co prawda mój jest po sprawdzeniu, może i wymianie AF, ale osobiście nie zauważyłem dużej różnicy w działaniu, może faktycznie pod ostre światło i działa lepiej, ale nawet 1dx pod ostre światło potrafi zgłupieć. Zresztą co ja tam się znam, ja tylko pstrykam fotki :)

Da__FreaK
09-12-2013, 05:46
Jutro jednak dziad leci na zytnia :) Po zrobieniu repo z pilki recznej, 3/4 zdjec to jakies dziwne mydlo ;-/.. Wczesniej 1d2 focilem na 1,8 - 2.0 i jak trafilo to bylo elegancko, a tu na 2,5 jakies mydlo..;-/

Da__FreaK
24-12-2013, 14:35
Jedynka wrocila z żytniej:) Wadliwy uklad AF wymienili i nie chcieli ano centa :) A co najwazniejsze, przebieg migawki mnie zaskoczyl bo dalem smieszne pieniadze za puche :D