PDA

Zobacz pełną wersję : Cash Back - 20d

elektron
10-03-2006, 18:06
Wiatam wszytkich na forum. To mój pierwszy post lecz czytam was ok 1 rok. Teraz potrzebuje pomocy. Mam możliwość zakupu w Niemczech apratu. Zdecydowałem się na 20d. Czy promocja Cash Back w Germani jeszcze obowiązuje i na jakiej zasadzie podlega realizacji.
Z góry dzieki za odpowiedź. :oops:

Tytus
10-03-2006, 18:13
Wiatam wszytkich na forum. To mój pierwszy post lecz czytam was ok 1 rok. Teraz potrzebuje pomocy. Mam możliwość zakupu w Niemczech apratu. Zdecydowałem się na 20d. Czy promocja Cash Back w Germani jeszcze obowiązuje i na jakiej zasadzie podlega realizacji.
Z góry dzieki za odpowiedź. :oops:

Nie, zakupu trzeba było dokonać do 31.12.05 a rachunek wysłać do 31.01.06

elektron
10-03-2006, 18:31
Aha :( Kurcze szkoda. W takim razie juz nic sie nie opłaca kupować u naszych wschodnich sąsiadów :wink:

zOOn
10-03-2006, 18:50
Mieszkasz we Francji? ;-)

elektron
10-03-2006, 19:05
zOOn w Polsce. Pomyliłem się. Chodziło oczywiscie o zachodnich sąsiadów.
Przy okazji, jak myślicie cena 20d bedzie spadać? W Niemczech juz staneła na 990 euro i w ostatnich dniach nawet nieco poszła do góry. Opłaca sie czekać czy lepiej kupic coś innego/tańszego?

Vitez
10-03-2006, 19:57
Przy okazji, jak myślicie cena 20d bedzie spadać? W Niemczech juz staneła na 990 euro i w ostatnich dniach nawet nieco poszła do góry. Opłaca sie czekać czy lepiej kupic coś innego/tańszego?

Sprobuj zapytac tutaj:
http://www.czarostwobelladonny.fc.pl/noweforum/index.php?c=9

elektron
10-03-2006, 20:53
Sprobuj zapytac tutaj:
http://www.czarostwobelladonny.fc.pl/noweforum/index.php?c=9
Widzę, że dobry humor trzyma się co po niektórych. Żeby być poważnie potraktowanym widać trzeba mieć podpis na 5 linijek z powtarzającą się literą "L" i nabite co najmniej 1000 postów.
Odpowiedź mnie całkowicie usatysfakcjonowała, wręcz dowiedziałem się z niej nieco więcej – trzeba omijać to forum z daleka.
Topic do kasacji.

Raff
10-03-2006, 20:58
Widzę, że dobry humor trzyma się co po niektórych. Żeby być poważnie potraktowanym widać trzeba mieć podpis na 5 linijek z powtarzającą się literą "L" i nabite co najmniej 1000 postów.

Nie przesadzaj, pomyśl nad swoim pytaniem. Ja Ci odpowiem po góralsku - cena 20D spadnie albo się utrzyma :mrgreen:

Jac
10-03-2006, 21:09
Żeby być poważnie potraktowanym widać trzeba mieć podpis na 5 linijek z powtarzającą się literą "L" i nabite co najmniej 1000 postów.
przesadzasz chyba troche? o co taka zlosc o to ze nikt nie jest wrozka? o to ze niekt nie jest wstanie przewidziec ceny? Wez sie zastanow na spokojnie i przemysl to jeszcze raz co napisales.

Przeciez wystarczy sie sensownie zapytac

zOOn
10-03-2006, 21:22
Z mojej strony to taki zarcik byl :-) (ja akurat do Niemiec mam na wschod...)

Fakt, ze najnizsza cena jaka tam widzialem, to 984 € - ale zeby odpowiedziec na twoje pytanie, czy to pojdzie wdol, to trzeba miec doswiadczenie w 'branzy' i jakas tam smykalke do interesow...

Jest pare osob na forum, ktore handluja na allegro - oni sledza ceny, wiedza, jak to dziala... Moze Ci cos poradza...

pzdrw

elektron
10-03-2006, 21:33
Raf_1975, Jac, może trochę przesadziłem ale fakt faktem, ze oczekiwałem nieco innej odpowiedzi. Zdaje sobie sprawę, że ciężko jest ocenić czy cena pójdzie w dół czy nie ale uważam, że na forum (jak napisał zoon) jest kilka osób co może mięć doświadczenie w tej branży. Do nich było skierowane to pytanie i do tych co mają coś poważnego do napisania.
Zastanawiam się dość poważnie nad zakupem i wydanie dla mnie jako ucznia ok. 5 tys. zł nie jest małą kwotą więc chciałem dokładnie zbadać rynek czy warto czekać czy nie.

apart
10-03-2006, 21:53
elektron poczekaj do kwietnia, pojawi się 30D to napewno 20D dostanie po.... cenie :mrgreen:

Raff
10-03-2006, 22:14
Zastanawiam się dość poważnie nad zakupem i wydanie dla mnie jako ucznia ok. 5 tys. zł nie jest małą kwotą więc chciałem dokładnie zbadać rynek czy warto czekać czy nie.

Zasada jest dosyć prosta - ceny cały czas spadają. Jak kupisz też będą spadać, aż magazyny się wyczyszczą (co zazwyczaj dość długo trwa). Wg mnie nie warto czekać zbyt długo. I nie warto śledzić cen po zakupie. Jak kupiłem 300D to w jakiś (niecały chyba) tydzień spadł u tego samego sprzedawcy o 200 zł. Potem cena leciała wolno ale sysytematycznie, aż 300D zniknął z rynku nówek. Ale ja już miałem aparat, cieszyłem się nim i uczyłem jak radzić sobie z kaprysami cyfry :mrgreen:

Jak wejdzie 30D to 20D z pewnością jeszcze ciut spadnie. I potem też będzie taniał jak w scenariuszu powyżej. I tak można czekać. A najlepiej znaleźć w dobrej cenie, brać i focić :D

Vitez
10-03-2006, 22:48

No i jeszcze koniecznie trzeba byc moderatorem :mrgreen: (btw jeszcze nie mam tysiaczka i podpis mam na rowno 4 linijki wiec to nie o mnie chyba? ;) ).

Napisze to co mi czesto pisza - wyluzuj :p

ale fakt faktem, ze oczekiwałem nieco innej odpowiedzi

Fakt jest taki ze zadales standardowe, czesto powtarzajace sie pytanie na ktore jak zwykle nikt nie potrafi udzielic jednoznacznej odpowiedzi poza napisana wyzej - ceny spadaja. I tyle.

Z tego wzgledu czekac zawsze warto (300D jak wchodzil na rynek to kosztowal ok 5 tys zl a obecnie ponizej 2 tys) ... ale czy warto tracic fotki ktore w tym czasie mogly byc strzelone? Sam sobie odpowiedz.

SenK
10-03-2006, 23:12
Moim zdaniem (zaznaczam, że nie jestem handlowcem) to jak wejdzie 30D to 20D spadnie, ale pewnie.. 300, 400, 500zł.. nie sądze, że więcej jak na poczatek, bo za darmo ich nie będą rozdawać. Jeżeli szykuje Ci sie jakiś wyjazd czy coś to kupuj teraz. Jak nie to poczekaj do kwietnia aż wejdzie 30d, bo dłużej bym nie czekał.

Pozdro.

elektron
11-03-2006, 22:46
Dzięki za zainteresowanie.
Ja rozumiem, że nie warto czekać w nieskączoność na spadek cen ale tutaj chodzi jednak o coś innego. Jeżeli poczekam i cena spadnie powiedzmy 500 zł do konca kwietnia to kupie Canona, a jeżeli nie to będzie d70s. Raczej by to był poroniony pomysł kupic 20d i urzywać przez jakiś czas z 18-55. Dopiero w październiku byłby jakiś przypływ gotówki i mozliwość zmiany na jakiś sensowny obiektyw.
Dlatego się tak wypytuje i z wiadomych powodów próbuje na wszystkie sposoby uciułać na tego 20d. Raczej będzie to zakup na dłuugi czas więc sam nie wiem czemu ale wole Canona.

marabut199
11-03-2006, 23:58
Dzięki za zainteresowanie.
Ja rozumiem, że nie warto czekać w nieskączoność na spadek cen ale tutaj chodzi jednak o coś innego. Jeżeli poczekam i cena spadnie powiedzmy 500 zł do konca kwietnia to kupie Canona, a jeżeli nie to będzie d70s. Raczej by to był poroniony pomysł kupic 20d i urzywać przez jakiś czas z 18-55. Dopiero w październiku byłby jakiś przypływ gotówki i mozliwość zmiany na jakiś sensowny obiektyw.
Dlatego się tak wypytuje i z wiadomych powodów próbuje na wszystkie sposoby uciułać na tego 20d. Raczej będzie to zakup na dłuugi czas więc sam nie wiem czemu ale wole Canona.

Jak sie zdecydowales na 20D (tak pisales) to juz sobie w glowie nie mieszaj D70 na poziomie 500 zlotych - to aparat starszej generacji z jakoscia matryxy i przetwarzania duzo ponizej 20D (a zdajsie nawet d50).

Kit to wcale nie jest taki poroniony pomysl na poczatek - poczytaj sobie na tym forum i na roznych stronach w internecie. Nie jest to rewelacja - ale za 75 zl (ktos tu dzisiaj tyle chcial) to kupa szkla, zwlaszcza w szerszym zakresie i mozna naprawde fajne obrazki wyciagnac.

elektron
12-03-2006, 11:54
marabut199, tak właśnie chciałem zrobic do szerokiego kąta miałbym kita i dokupic 50 1.8. Tylko, że musiałby potanieć 20d powiedzmy o te 300-400 zł.
Kurcze no nie wiem ;/

hekselman
12-03-2006, 12:35
.... sam nie wiem czemu ale wole Canona.
To sie nazywa INSTYNKT...Szósty zmysł?....:-))))