Zobacz pełną wersję : osoby z 550D oraz 600D potrzebna pomoc
pawel1178
07-11-2013, 17:21
Witam poszukuje użytkowników z 550D oraz 600D którzy mają chwilkę czasu i zechcą mi pomoc, potrzebuje materiał z tych body dosłownie 10-20 sekundowe ujęcia nagrane tymi lustrzankami, co do ujęcia chciałbym aby było to panoramowanie czyli ruch aparatu w lewo bądz w prawo delikatnie nie za szybko, plik jak mozna prosze o wrzucenie na zippy badz inny hosting (prosto z aparatu surówka) z gory dziekuje za pomoc. Co do rozdzielczości to potrzeba dwa materiały i w 1080p oraz 720p
pawel1178
08-11-2013, 10:46
nikt panowie nie poratuje :) ?
Po 1 To w sumie identyczne aparaty
Po 2 Nie podałeś przy jakiej migawce/ustawieniach chcesz nagrania
Po 3 Lepiej zapytać konkretnie o co Ci chodzi a jeszcze najlepiej konkretnie poszukać na forum
Po 4 Wszystko jest na YT.
Po 5 W związku z powyższym nie dziw się że nikt Ci nie chce pomóc.
Po 6 Dziękuję za uwagę.
Ja moge poszukać z 550... z tym, że mam chyba kilkuminutowe filmiki o jakichś dzikich rozmiarach typu 2GB- cięzko to będzie gdziekolwiek w takiej postaci zrzucić.
Nie, nie mogę zrobić nowego, kilkusekundowego, bo nie mam już tego aparatu.
ciezko bedzie znalezc osobe ktora ma dwa podobne aparaty EL
Ale no własciwie dobre pytanie padło- po co Ci to? Chcesz porównać? Te aparaty różnią się tym, że 600 ma ruchomy ekran i trochę inną lampę. Poza tym są identyczne. Filmiki będą identyczne...
Paweł - Youtube.com - tam jest odpowiedź na Twoje pytanie. Filmy w 550D i 600D są identyczne, w 600D jest jednak możliwość zoomowania cyfrowego filmu, przez co można jeszcze bardziej przybliżyć ;)
pawel1178
08-11-2013, 19:40
Skoro proszę to mam w tym jakiś swój cel prawda ? Jeżeli chciałbym gnioty skompresowane przez yt to bym sobie je ściągnął a napisałem wyraźnie że potrzebuję surówki prosto z body, 1080p 25 klatek/s migawka 1/50 oraz 720p 50 klatek/s migawka 1/100. Jeżeli będzie możliwość proszę o materiał z ogniskową 50mm. Nie musi to być jedna osoba która ma i ten i ten aparat mogą to być zupełnie dwie inne osoby z forum. 10-20 sekundowy film zajmuje 70-80 mb a nie 2 gb. Nie mam w pobliżu nikogo kto miałby 600D a więc piszę tutaj. Jeżeli ktoś zechciał by pomoc będę wdzięczny
A ja nie mam już tego aparatu, więc 20 sekund Ci nie nakręcę. Mam dłuższe, które niestety sporo zajmują. Nie jestem w stanie ich nigdzie udostępnić.
pawel1178
09-11-2013, 20:52
dużych nie ma sensu targać, no ale poczekam jeszcze na innych forumowiczów może ktoś pomoże
Skoro proszę to mam w tym jakiś swój cel prawda ?
Zdradź ten cel, bo może się okazać, że nie potrzebnie pytasz o sample.
pawel1178
10-11-2013, 11:43
posiadam swojego 550D i chcę porównać czy również sample z innych body tego samego modelu będą mieć fatalną jakość po renderingu w necie (vimeo,yt) jak moje video z 550D. Bo już sie pogubiłem czy mam uwalony sprzęt że tak kiepsko nagrywa czy może wina maszyny na której renderuje i uploduje filmy
może takie coś się przyda...
Canon 600D vs. Canon 550D (Rebel T3i vs. Rebel T2i) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VYWAYp85a0c)