Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z synchronizacja na 2 kurtynę bezprzewodowo

Marcin Niemczyk
01-11-2013, 00:47
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, chciałbym bezprzewodowo wyzwolić lampę 580 EX II poprzez nadajniki Yongnuo YN-622C.
problem polega z wyzwoleniem na 2 kurtynę migawki, po podłączeniu do aparatu Canon 50D nadajnika i analogicznie odbiornika do lampy możliwość wyzwolenia migawki na 2 kurtynę w menu aparatu jest nieaktywne. Aktywny jest tylko tryb synchronizacji z 1 zasłoną i tryb Hi-speed tryb z 2 zasłoną jest nieaktywny.
Problem ten znika jeśli podepnę lampę bezpośrednio pod body aparatu, ktoś spotkał się z podobnym problemem może znacie jego rozwiązanie? :)

Mam nadzieję że w miarę spójnie opisałem problem :)
Pozdrawiam....

Usjwo
01-11-2013, 09:15
U mnie w manualu do YN622 na stronie 13 jest napisane:
"Enable the wireless flash function, 2nd curtain sync will be unable to use" - czyli kicha nie bedzie dzialac :(

Marcin Niemczyk
01-11-2013, 13:10
HA no właśnie nie :D
Znalazłem rozwiązanie problemu ( z pomocą oczywiście) Ta funkcja działa, ale wyłącz w menu aparatu "nastawy bezprzewodowe" W cytowanym przez Ciebie kawałku instrukcji jest mowa właśnie o włączeniu wtedy ta funkcja nie działa jak ją WYŁĄCZYSZ to śmiga wszystko bez problemów :)

Nozanu
01-11-2013, 20:17
Wystarczy przytrzymać 3sek. przycisk testowy w YN 622. Zresztą wszystko jest w instrukcji obsługi