PDA

Zobacz pełną wersję : Zepsuta matryca ? 400 D

paulina_
17-09-2013, 20:47
Cześć wszystkim,
od 5,5 roku jestem posiadaczką Canona 400D. Nie fotografuję bardzo intensywnie, jednak kilka tysięcy zdjęć na pewno przekroczyłam. No i stało się, zauważyłam dziwne rzeczy na zdjęciach. Dziwne jest to, że nie na wszystkich. Początkowo myślałam, że tylko przez jeden obiektyw, ale niestety zdarzało się też na innych, więc stwierdziłam, że coś nie tak jest z body. Aparat ma już trochę lat i ma prawo. Jeśli to matryca to raczej nie będzie opłacało mi się wymieniać, zwłaszcza, że i tak czaiłam się na coś nowego. Chcę się tylko upewnić. Ale zanim pójdę do serwisu, chciałam pokazać Wam zdjęcia, bo być może wiecie co to jest i pomożecie mi od razu;)
Z góry dzięki za każdy komentarz!;)
p.

ImageShack Album - 3 images (http://imageshack.us/g/14/wkcs.jpg/)

piast9
17-09-2013, 21:08
Na uszkodzenie karty pamięci to nie wygląda. Moim zdaniem albo sama matryca albo problem z jej zasilaniem bądź najbliższym otoczeniem. Niestety.

Biperek
17-09-2013, 21:16
Miałem dokładnie to samo jak zaczęła mi kiedyś padać matryca w Minolcie. Zaczęło się od niewielki pasków, potem coraz więcej, a potem ciemność.

cohontes
17-09-2013, 21:25
Prawdopodobnie matryca pada :) podobnie zaczynaja padac w przypadku telewizorow.

Sent from my iPad using Tapatalk

paulina_
17-09-2013, 21:31
Dzięki za odpowiedzi. Niestety tego się spodziewałam... Jeszcze spróbuję upewnić się w serwisie, ale z tego co patrzyłam na cenę wymiany matrycy to lepiej trochę dopłacić i mieć nowe body;)

Zastanawiające jest dla mnie to, że na niektórych zdjęciach nie widać żadnych błędów, a na niektórych np. elementy wychodzą ciemniejsze - pogoda ładna, a niebo ciemno grafitowe i to nie wina ustawień. A na kolejnych zdjęciach - takie paski jak wyżej.

Jeszcze raz dzięki:)