Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co to za usterka?

sylwester Samluk
17-09-2013, 20:42
Witam

Jestem posiadaczem Canona 5D i ostatnio zauważyłem, że na 8GB lub 4 GB karcie firmy SanDisk pojawia się jakiś błąd jak w linku. Nie wiem czy to problem karty ona już ma kilka lat czy to jakaś poważna sprawa z płytą główną aparatu. Dodam, że na powiedzy 400 zdjęć na tej karcie mam od 4 do 6 zdjęć zupełnie czarnych i to nie jest wina migawki czy ustawień lub właśnie pojawia sięcoś takiego jak w odnośniuku do zdjęcia, proszę o kliknięcie i sprawdzenie. Jeśli ktośz Was może miał podobny przypadek proszę o informację, radę itd.

dziękuję

https://canon-board.info//brak.gif
źródło ("URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/5w0n.jpg/)

piast9
17-09-2013, 21:09
Nie rozumiem. To się dzieje na dwóch kartach? A na innych? Mi to wygląda właśnie na pad karty.

sylwester Samluk
17-09-2013, 21:27
Tak dzieje sięto na dwóch kartach i też myślę o jakiejś usterce karty

piast9
18-09-2013, 08:51
A na pozostałych kartach wszystko w porządku?

betinus
18-09-2013, 10:13
A zgrywasz zdjęcia bezpośrednio z aparatu czy przez czytnik?
Mnie coś takiego przytrafiło się raz, co prawda na 1/4 powierzchni zdjęcia, ale przyczyną był uszkodzony czytnik, przy zgrywaniu przez kabelek wszystko było w porządku. Jeśli to nie czytnik, to tak jak kolega pisał prawdopodobnie karty się sypią.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sylwester Samluk
18-09-2013, 20:10
Zdjęcia zgrywam przez czytnik. W samym aparacie pojawiają się już informację pod zdjęciem typu "can not playback image" i tych zdjęć po zgraniu nie widziałem na komputerze, natomiast to co Wam pokazałem to już zobaczyłem po tym jak zgrałem zdjęcia do komputera, czegoś takiego nie było na podglądzie w aparacie.

betinus
18-09-2013, 20:14
No więc jeśli widzisz to na aparacie, to na pewno karta padnięta. A masz jakieś inne karty oprócz tych 2 na których występuje ta usterka?

Bo pozostaje jeszcze pytanie dlaczego karty padły?

Sent from my iPhone using Tapatalk