PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc z posegregowaniem zdjęć

sloneczny40
14-09-2013, 20:32
Witam. Problem polega na tym że jednym aparatem robiłem zdjęcia 2 kartami. Zdarzyło się tak, że używałem kart na przemian przez co są pliki o różnych niepoukładanych nazwach i 2 rozszerzeniach. Chciałbym je wszystkie posegregować pod względem daty utworzenia zdjęcia. Pytanie i prośba do was? Jak mam to zrobić?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

xxkomarxx
14-09-2013, 20:50
Hej. Ja zrzucam pliki z jednej karty do jednego folderu i z drugiej do innego. Potem w TC zmieniam nazwę na data-czas-licznik-nr karty potem do jednego folderu i włala.

latant
14-09-2013, 22:40
Chciałbym je wszystkie posegregować pod względem daty utworzenia zdjęcia. Pytanie i prośba do was? Jak mam to zrobić?

Zwyczajnie wybrać sortowanie wg daty utworzenia. Żarty się Ciebie trzymają.

xxkomarxx
14-09-2013, 23:13
A nie doczytałem. Myślałem że na 2 aparaty. Jak na jeden to przecież nie ma problemu. Do jednego wora i sortowanie według czas, jak napisał latant.

artd4
14-09-2013, 23:39
Myślę że jeżeli chodzi Ci o posegregowanie wzglęm czasu to polecam zakup jakiegoś GPSdataloggera,albo ściągnięcie tego programu z Google Play.do telefonu z Androidem
Ustawiasz tą samą godzinę i program sam posegreguje Ci zdjęcia w zależności od czasu ich zrobienia,Dodatkowym atutem jest jeszcze zapis lokalizacji.
Ten system jest naprawde bardzo dokładny,praktycznie co do sekundy i co do 10 metrów.
Najlepiej zdjęcia zrzucić z dwóch kart do jednego pliku.

Hazel
15-09-2013, 04:24
myśle że program Easy Photo Slider 3.1 się do tego nada, czego potrzebujesz

scooter
15-09-2013, 10:12
Total commander + wtyczka do exifa i zmiana nazwy :-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Mikol
15-09-2013, 13:42
a jak posiadasz Br albo Lr to w ogóle pikuś, ustawiasz według daty wykonania i seryjna zmiana nazw.