Zobacz pełną wersję : Canon 6D a transmiter radiowy
Witam.
Posiadam od kilku dni canona 6D i szukam do tego transmitera radiowego pod speedline 430 ex II coś polecicie?
Również polecam yn-622 współpracuje całkowicie bezproblemowo z 6d
Yongnuo YN622C - tak jak przedmówcy. Jak baterie sprawne wszystko w najlepszym porządku.
lepsze Yn-622 bo można z poziomu body sterować mocą błysku dla poszczególnych grup lamp.
W Pixel King'ach wszystkie lampy świecą równą mocą (mimo iż można poziomem mocy sterować z menu aparatu)
Wysłane z HTC One
Jednak zdecydowałem się na Canona 600 ex-rt. Moje pytanie jeszcze. Jak będę miał 600ex na body i chce wyzwolić radiowo 430exII to jaki odbiornik musze zakupić by 2-ga lampa błyskała?
Na razie chyba nikt takiego nie zrobił, ani Canon, ani Chińczycy (w znaczeniu-odbiornik sterowany radiem wbudowanym w 600ex-rt).
Na razie chyba nikt takiego nie zrobił, ani Canon, ani Chińczycy (w znaczeniu-odbiornik sterowany radiem wbudowanym w 600ex-rt).
600ex-rt ma w sobie już nadajnik radiowy. Myślę o odbiorniku sygnały wysłanego z 600. Odbiornik miał by być przyczepiony pod 430exII
Fotopstryczek
29-01-2014, 16:10
600ex-rt ma w sobie już nadajnik radiowy. Myślę o odbiorniku sygnały wysłanego z 600. Odbiornik miał by być przyczepiony pod 430exII
Nie istnieją odbiorniki współpracujące z radiem Canona. Z punktu widzenia Canona sprawa jest prosta, kup sobie kilka lamp 600EX-RT ;)
Jest tylko nadajnik YN-E3-RT, możesz nim radiowo wyzwalać 600EX-RT.
Yongnuo jak widać wstrzymało się z wersją YN-622C-TX, kto wie co w niej dodadzą.
Zakup C600EX-RT, jako wyzwalacza radiowego lub IR, to marnowanie swiatla i pieniedzy. Sadzasz na sanki aparatu lampe "full wypas" cenowo tez, tylko po to zeby wyzwolic 430 :shock:
Taki zestaw 600EX-RT jako master i 430EX jak slave bedzie dzialal tylko na IR. Tak jak radza koledzy powyzej kup za 350PLN YN622C, tanio i skutecznie wyzwolisz tym zestawem dowolna lampe (kompatybilna z C).
Oczywiscie jak masz kase na C600, to tez polecam, ale jako zrodlo swiatla, a nie nadajnik.
Zakup C600EX-RT, jako wyzwalacza radiowego lub IR, to marnowanie swiatla i pieniedzy. Sadzasz na sanki aparatu lampe "full wypas" cenowo tez, tylko po to zeby wyzwolic 430 :shock:
Taki zestaw 600EX-RT jako master i 430EX jak slave bedzie dzialal tylko na IR. Tak jak radza koledzy powyzej kup za 350PLN YN622C, tanio i skutecznie wyzwolisz tym zestawem dowolna lampe (kompatybilna z C).
Oczywiscie jak masz kase na C600, to tez polecam, ale jako zrodlo swiatla, a nie nadajnik.
Nie kupuje C600 by działał jako wyzwalacz lecz w innych celach np światła itp. Ale mam starą 430exII to jej nie wywalę przecież :) Więc myślałem że mając na body C600exrt wyzwole radiowo odbiornik podpięty pod 430exII. Ale wiem już że się nie da i tylko IR wyzwoli starą C430exII.
YN albo ST-E3-RT i odpalasz tyle lamp ile chcesz.
Wersja Canona nie ma synchronizacji z druga kurtyna i asysty AF (ktory w yuno (_._) nie urywa). Jest za to lepiej wykonana.
430 niestety w ten sposob nie wyzwolisz ale 600'ke lub ki tak :)